TinyFindy goes International

Omdat ik een zwak heb voor mini’s in de categorie ‘dak boven je hoofd’, volg ik Marjolein Jonker, wiens tiny house nu nog in Alkmaar staat, altijd met veel belangstelling. Hier een leuk berichtje van haar kant.

Foto: Hugahome

In december 2017 startte TinyFindy.nl en nu al weten maar liefst 1200 bezoekers per dag de site te vinden. Op TinyFindy worden Tiny Houses, kavels en producten voor Tiny Houses aangeboden. ‘Funda meets Marktplaats’, maar dan speciaal voor Tiny House liefhebbers. Initiatiefnemers Marjolein Jonker en Marcel van Mierlo hebben veel vertrouwen in de toekomst van klein wonen en lanceren nu een vernieuwde TinyFindy site, die ook nog eens volledig in het Engels kan worden gebruikt. TinyFindy.nl wordt TinyFindy.com.

Nederland aan kop

In de Europese Tiny House beweging loopt Nederland aan kop. Er is een sterk georganiseerde community van Tiny House liefhebbers die hard aan de weg timmeren om woonlocaties te verkrijgen. Als aanjager en ambassadeur van de Tiny House beweging in Nederland houdt Marjolein alle ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Inmiddels zijn er ruim 45 woonprojecten met meerdere Tiny Houses en maar liefst 80 lokale burger initiatiefgroepen bij haar bekend. Daarmee lopen we een aantal jaar voor op de rest van Europa, waar de beweging minder sterk georganiseerd is. Het is dan ook helemaal passend dat het Nederlandse initiatief TinyFindy de Europese marktplaats wordt voor de Tiny House beweging. Marjolein: ‘Als klein landje zijn we groots in kleine huisjes.’

Foto: Wildernest.be

Lancering van een nieuw tijdperk

De introductie van een Engelse versie van de site opent de wereld verder voor Tiny Houses voor iedereen die interesse heeft in deze nieuwe vorm van leven en wonen. Marjolein Jonker: “We krijgen al veel vragen uit het buitenland. Dat zijn zowel buitenlandse bouwers van huisjes als buitenlandse Tiny House fans, die zelf in een klein huisje willen wonen. We helpen ze graag en dat gaat natuurlijk nog veel gemakkelijker als de site in het Engels is. Voor Nederlandse producenten wordt het daarnaast makkelijker om hun producten over de grens aan te bieden.”

Overigens verandert de basis van TinyFindy niet, maar wordt juist versterkt. Marcel van Mierlo: “TinyFindy blijft de plek waar je Tiny Houses, percelen, producten en diensten voor Tiny Houses direct aan de doelgroep kunt aanbieden. Wat hebben we dan veranderd? Wij vonden dat het plaatsen van aanbod eenvoudiger en overzichtelijker moest kunnen, maar ook de gebruikersvriendelijkheid voor de bezoekers kon nog beter.”

Foto: de Kikker

Eenvoudiger en overzichtelijker

Op de nieuwe website kan iedereen direct en rechtstreeks contact opnemen met de aanbieders zonder te registreren of in te loggen. Daarmee neemt men een drempel weg die het aantal contactverzoeken naar verwachting nog verder zal verhogen. Ook het plaatsen, wijzigen en verlengen van aanbod wordt een heel stuk makkelijker. In de nieuwe versie kan de aanbieder bijvoorbeeld zelf eenvoudig het aanbod omhoog plaatsen in de aanbod galerij.

Ook de aanbodcategorieën zijn nu eenvoudiger. Op de vernieuwde site kan je kiezen uit: Tiny House, Kavel, Product en Dienst. De categorie diensten is nieuw. Je kunt daarbij denken aan architecten, transporteurs, taxateurs, maar ook aan cursussen op het gebied van klein wonen en bouwen. Voor al je Tiny House benodigdheden kun je nu op een plek terecht: TinyFindy.com.

Foto: Cube Homes

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.