Anti-roest voor je lijf

Een hoest die vijf weken duurde was de aanleiding dat ik me eens ging verdiepen in het versterken van mijn immuunsysteem. Hoe kan het toch dat mijn lijf, ondanks supergezonde levensstijl – veel groente & fruit, dagelijks beweging buiten, niet roken, niet drinken en genoeg slaap – toch niet vechtlustig genoeg is als ik in aanraking kom met virussen? Voedingssupplementen zoals vitamines en mineralen slik ik al sinds jaar en dag, maar ik kwam er nu een tegen die ik nog niet kende: Astaxanthine. Het proberen waard.

Pink Power

Even wat uitleg: Astaxanthine is een carotenoïde (zit ook in worteltjes) die wordt gemaakt door bijvoorbeeld plankton en algen. Het stofje vormt voor deze plantaardigen het schild waarmee ze zich weren tegen de schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof. Ook dieren, die de algen en plankton eten, hebben baat bij het stofje astaxanthine. De zalm, forel, garnaal, krab en rivierkreeft danken er bovendien hun roze kleur aan. Net als flamingo’s overigens. Voor deze dieren is astaxanthine een vitamine-achtige stof en onmisbaar voor hun gezondheid. Inmiddels zijn er veel aanwijzingen dat het ook goed is voor ons mensen.

Anti-roest voor je cellen

Hoe het werkt? Astaxanthine neutraliseert vrije radicalen. Als je het inneemt, wordt het in vrijwel alle organen en weefsels opgenomen. Het beschermt gevoelige structuren in en rond (!) cellen tegen oxidatie. Het is dus een soort anti-roest middeltje voor je cellen. Daarom helpt astaxanthine ook bij het tegengaan van verouderingsprocessen door oxidatieve stress (roest) en ontsteking. Astaxanthine ondersteunt en reguleert de werking van het immuunsysteem. En dat had deze hoestende dame kennelijk even nodig.

Want mijn hoest was al na drie dagen Astaxanthine slikken een heel stuk verminderd. En na een week helemaal weg! Ook mijn koortslip verdween al na een paar dagen. Aanrader dus! Astaxanthine is onder meer hier te koop.

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.