Het basisinkomen is geen utopia

Het basisinkomen is geen utopia. Zou mooi zijn als meer mensen dit zouden bekijken, en niet meteen afdoen als iets onhaalbaars. In Alaska doen ze het al vanaf de jaren ’70: de opbrengst van grondstoffen teruggeven aan de mensen zelf. In deze video komt ook Hillary Clinton aan het woord, wat vindt zij? Rutger Bregman is duidelijk: “Dit zou de kroon op het kapitalisme kunnen zijn. Het gaat over risico’s kunnen nemen. Een nieuwe baan zoeken, een nieuw bedrijf beginnen, een slecht huwelijk verlaten: je wilt vrijheid en dynamiek. En wat is innovatie anders dan risico’s nemen? Heel mislukkingen toelaten en een paar keer komt iemand met iets briljants.”

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.