Voorjaarsmoe? Laat de bloemen helpen!

Na die eerste daagjes in het zonnetje overviel mij een giga ‘zwaar’ gevoel. Ik heb het wel vaker gehad als het voorjaar zijn intrede doet, en er is een naam voor: voorjaarsmoeheid. Je voelt je wat lusteloos, hebt nergens zin in behalve slapen, bent prikkelbaar en hebt concentratieproblemen. Omdat we  ’s winters meer binnen zitten, over het algemeen inactiever zijn en de dagen kort en nachten lang zijn daalt ons energiepeil ongemerkt. Gaat de zon vervolgens weer schijnen, dan is het net als met de ramen van je huis. Je ziet pas dat ze dof zijn, als het licht erop valt. In het felle zonlicht lijkt het dan net of je hoofd in een mistige deken is blijven hangen.

Olive

Herkenbaar? Niet erg, want er is iets aan te doen. Allereerst is het zaak om naar buiten te gaan. En voordat je op dat terrasje neerstrijkt, in beweging te komen. Ga dus vooral een rondje (hard)lopen, fietsen of skeeleren. Ga naar het bos of naar het strand. En stap stevig door, breng extra zuurstof in je bloed! Daarnaast is het belangrijk dat je – zowel in de zomer als in de winter – goed blijft eten. Dat wil zeggen: vooral veel groente en genoeg fruit. Veel mensen komen in de winter wat kilo’s aan en eigenlijk is dat niet nodig. Als je ook ’s winters op gewicht blijft, heb je minder last van seizoensgebonden stemmingswisselingen. Suiker is ook een gigantische energievreter, dus eet het niet of met mate. En doe ook wat zuiniger met de koolhydraten, we eten met z’n allen veel te veel brood en pasta-achtigs. Doe je dat allemaal al, dan zijn er nog super remedies van Bach die je meer energie geven. Neem bij voorjaarsmoeheid bijvoorbeeld eens Olive of Hornbeam.

Hornbeam

Olive gebruik je bij een gevoel van lichamelijk en geestelijk ‘op’ zijn. Het geeft je gemoedsrust en de kans om de fysieke energie weer op te laden. Een paar druppels per dag maakt dat je weer bij de dag kunt leven en daar dan weer meer energie van krijgt.  Je komt op kracht en gelooft weer in wat je doet, je krijgt weer zin! Hornbeam (Haagbeuk) is vergelijkbaar met Olive, met het verschil dat je dit beter kunt nemen als jouw ‘voorjaarsmoeheid’ niet zozeer fysiek, maar meer geestelijk van aard is. Als er een gevoel van onzekerheid ten grondslag ligt aan je moeheid en je weer een kickstart nodig hebt om weer initiatief te nemen. Je kunt er een soort maandagochtendgevoel mee van je af te schudden.

 

bach bloesem remedies

Je bestelt Bach Bloesem remedies onder andere voordelig hier voor 10,95 p.st.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.