Eckhart Tolle – geïnterviewd door Patrick Kicken

Eckhart Tolle – geïnterviewd door Patrick Kicken

Radio DJ Patrick Kicken interviewt al een aantal jaren bekende persoonlijkheden uit de ‘sprituele’ kringen. Het levert vaak leuke, gekke en mooie gesprekken op. Hier een nieuwe met Eckhart Tolle, schrijver van onder meer De Kracht van het Nu. Enjoy!

Zwijgend praten

Eckhart Tolle heeft inmiddels al vele boeken geschreven, Een Nieuwe Aarde bijvoorbeeld. En Dier en Nu.  Zijn lezingen over de hele wereld zijn vaak compleet uitverkocht. En hij werkt inmiddels samen met Oprah Winfrey die hem – of eigenlijk zijn boodschap – een nog groter publiek heeft gegeven. Een jaar of vijftien geleden gaf hij een ‘lezing’ in Amsterdam. Ik herinner me dat hij binnen kwam, op een stoel ging zitten. En een minuut of tien niets zei. Mensen begonnen onrustig op hun stoelen te schuiven. Te giechelen. Geirriteerd te raken. Sommigen gingen zelfs weg. Zitten in stilte was voor velen nog niet bekend: ik betaal voor een praatje, wanneer komt het?

Zorgen verdwijnen

Je bewust worden van je gedachten en die, afgezien van de praktische, niet al te serieus oppakken is voor mij zijn boodschap. Projecties en conditioneringen worden op die manier gezien. En je zorgen verdwijnen, samen met de zorgelijke gedachten. Het was voor mij een eye-opener en iets waaraan ik veel heb in het leven van alledag. Op Youtube zijn veel filmpjes van Eckhart te vinden. Enjoy!

Tags: , , , , , ,

One Response to “Eckhart Tolle – geïnterviewd door Patrick Kicken”

  1. Patrick Kicken25 februari 2018 at 22:23 #

    Leuk dat je er aandacht aan besteedt. Het interview is er ook in audio, via de podcastserie ‘Leven zonder stress’: http://luchtigleven.nl

    En in schrift, vertaald: http://bewustzijnonline.nl/onewebmedia/Niet-twee.pdf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.