De toverkracht van magnesium

De toverkracht van magnesium

Vaak krijg ik mensen met verkrampte en verharde spieren op mijn massagetafel. Zelf kun je de meest voorkomende oorzaak – stress – zelf wegnemen. En er is een soort ’tovermiddeltje’ dat veel klachten kan verminderen of oplossen: magnesium. Hier wat goede informatie, vrij via deze site en een artikel van Caroline Overzier:

Bij ons in Nederland is de bodem zeer arm aan het element magnesium. Dat komt omdat we eten van grond die zeer vervuild is. Bijvoorbeeld door het gebruik van kunstmest. Daarbij doodt de industriële voedingsbewerking nuttige vitaminen en mineralen in voedsel. Ook zaken als stress, medicijngebruik, luchtvervuiling, vaccinaties en elektrosmog zorgen voor een sterke daling van het magnesiumgehalte in het lichaam. Daarom hebben veel Nederlanders klachten die veroorzaakt worden door een chronisch magnesiumgebrek.

Ontspanning

Het stofje magnesium reguleert maar liefst 325 enzymen in ons lichaam. De productie, transport en opslag van energie is de belangrijkste functie. Ook draagt het mineraal zorg voor de elektrische geleiding in ons zenuwstelsel. Het reguleert ons hartritme, onze bloeddruk en voorkomt epilepsie. Magnesium is essentieel voor de eiwitsynthese van DNA en RNA. Dus voor groei en ontwikkeling. Daarbij speelt het een belangrijke rol bij het in stand houden van een goed functionerend immuunsysteem. Ook reguleert het de calciumopname in de cellen. En waar calcium zorgt voor de contractie, daar zorgt magnesium voor de relaxatiefase. Beiden werken samen en kunnen niet zonder elkaar. Magnesium zorgt dus voor de broodnodige ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen. Het zorgt voor een goede slaap. En is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium. Een groot deel van de botontkalkingepidemie komt door een chronisch magnesiumtekort. Hieraan gaat de reguliere geneeskunde volledig voorbij…

 

Oeps… wist jij dit?

De symptomen van een mogelijk magnesiumtekort en een verhoogde behoefte zijn indrukwekkend. Behalve verstijfde, verharde en verkrampte spieren komen ook kwalen als concentratiestoornissen, constipatie, slaapstoornissen en hyperactiviteit vaak voor bij een magnesiumtekort. Net als aandoeningen waarvan men zegt dat ze met ‘de oude dag’ te maken hebben. Niet zo gek als je weet dat vooral ouderen vaak een ernstig chronisch magnesiumtekort hebben. Onderzoeken tonen bovendien het verband aan tussen een chronisch magnesiumtekort en onder meer astma, diabetes en Alzheimer. Ook eczeem, de ziekte van Parkinson en  depressiviteit horen op dit lijstje.

 

Best bewaarde geheim

Magnesium wordt massaal genegeerd door de huidige medische orde. Dit komt deels door onwetendheid bij veel artsen maar ongetwijfeld ook omdat het stofje niet te patenteren is. Er valt dus geen geld aan te verdienen! Een goed magnesiumgehalte zou veel mensen op een goedkope manier een stuk gezonder houden. En dat zou vele miljarden aan inkomsten schelen voor de farmaceutische industrie. Het zou mensen bekrachtigen en onafhankelijker maken. Om nog maar te zwijgen over al het lijden dat door het aanvullen van magnesium zou kunnen worden voorkomen. Magnesium wordt ook wel het best bewaarde geheim tot gezondheid en verjonging genoemd.

Via de mond, of de huid

Je kunt een magnesiumtekort in eerste instantie aanvullen door gezond te eten: veel biologische bladgroenten, alle groene groenten en cacao, noten, pitten en zaden.  Wil je een ernstig chronisch tekort aanvullen, dan kun je ook kiezen voor extra suppletie. Magnesiumchloride is de vorm die het beste wordt opgenomen door het lichaam. Bij de meeste mensen werkt toepassing via de huid, in een magnesiumolie die je licht inmasseert, het beste. Je kunt ook kiezen voor magnesiumpillen, maar die werken dus niet bij iedereen even goed.

 

Tovermiddel

Prettig nieuws is dat Nederland de grootste voorraad aan zuivere magnesiumchloride ter wereld bezit. Die wordt gewonnen in Veendam (Zechsal/Zechstein). Het goedje wordt met veel succes – maar voornamelijk ‘slechts’ – gebruikt voor de bestrijding van huidklachten zoals psoriasis en eczeem. Maar de toepassingen zijn dus veel breder. Het gebruik van magnesiumchloride in de vorm van olie, gel en zout is de meest natuurlijke manier om een magnesiumtekort aan te vullen. De Zechstein magnesiumproducten zijn bij diverse Nederlandse leveranciers via internet te bestellen. Een flacon magnesiumolie kost rond de 10 euro.

Wil je meer weten over magnesium, dan kun je het boek ‘The Magnesium Miracle’ lezen waarin Dr. Carolyn Dean (www.carolyndean.com) op begrijpelijke wijze het grote belang van magnesium belicht. Hoe hangt een tekort samen met veel aandoeningen? En hoe neem je je gezondheid weer in eigen hand? Ik gebruik de magnesiumolie inmiddels naar grote tevredenheid zelf – en op mijn klanten met pijnlijke spieren.

Namaste!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.