Valentijnsdag met Mooji

Valentijnsdag met Mooji.

Het luisteren naar de satsangs van Mooji brengt velen rust. De ‘guru’ die opgroeide op Jamaica en later naar London verhuisde, is helder. En waar ik het vreselijk lastig vind om woorden te vinden voor wat niet verwoord kan worden, daar spreekt hij direct tot het hart. Een poging van mijn kant: Wij zijn niet ons lichaam. Wij zijn niet ons denken, of ons overactieve brein. Ga maar na: gedachten en gevoelens zijn slechts gasten. Ze komen en gaan. En verhalen komen voort uit die gedachten en gevoelens. Maar wij zijn niet de ‘verhalenverteller’. Maar wij zijn DAT waarin zich dit alles afspeelt. Dat wat zich door ons ervaart. Wij zijn niet de filmprojector en niet de film, maar het scherm waarop de film van het leven wordt geprojecteerd. Ook als er geen film is, blijft het ‘scherm’ aanwezig. Het ‘lege scherm’ is al dat is.

Ook in zijn woorden over liefde en relaties kan ik me altijd goed vinden. Niet dat ik iets tegen een rituele  doos chocolade op z’n tijd heb, maar er is meer dan commercie. Dus op deze Valentijnsdag, hier wat wijze woorden van Mooji. Hoe zit dat met het vinden van een partner? Wat doen we met het verlangen naar liefde? Enjoy!


Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.