Welke bloem ben jij? Check deze fleurige horoscoop

Bloemen en mensen: we hebben veel eigenschappen gemeen. Welke bloem ben jij? Check deze fleurige horoscoop

Ram (21 maart t/m 20 april)

Kamperfoelie: opvallende ondernemer met vlotte babbel

Zinnelijk en hartstochtelijk: de kamperfoelie is met zijn overdadige en spannende kleuren de bloem van de hartstocht. Romantiek is jouw middle name en als je iets – of iemand – wilt, dan schakel je direct naar standje ‘flirt’. Jouw energieke en charmante houding maakt dat mensen zich snel tot je aangetrokken voelen. Net als de kamperfoelie die zich al slingerend verbindt met andere bomen en struiken, en bijen als een magneet aantrekt. Je hult je graag in opvallende outfits, bent dol op make-up en kiest daarbij graag lekkere geurtjes.

Je vrienden- en kenniskring is bont en groot, je babbelt je schor en hebt met iedereen wel iets gemeen. Leren mensen je wat beter kennen, dan merken ze ook dat je het bluffen uitgevonden hebt. Je weet het allemaal goed te vertellen, maar is het nieuwtje ergens vanaf, dan snel je, onder het roepen van wat rake oneliners, enthousiast door naar het volgende project, anderen beduusd achterlatend. Beginnen is jouw ding, iets afmaken voor anderen, aldus Ram. Jij zet de grote lijnen uit en gaat daarna verder met pionieren. Van verhitte discussies geniet je zichtbaar en van zowel verbale als fysieke strijd groeit je zelfvertrouwen. Je bent nooit te oud voor judolessen!

 

Stier (21 april t/m 21 mei)

Klaproos: krachtige en bescheiden persoonlijkheid

Stieren zien er vaak robuust uit, maar zijn feitelijk fijnbesnaard, net als de klaproos. Genieten is jouw ding en men kan je net zo blij maken met een bonbonnetjes als met een grote slagroomtaart. Eten is absoluut jouw ding en afspraken met jou spelen zich vaak af in sterrenrestaurants of populaire lunchspots. Net als de klaproos lijk je in eerste instantie wat verlegen, maar innerlijk ben je taai en als mensen je beter leren kennen, blijk je een krachtige persoonlijkheid te zijn, die sterk en geduldig de meest heftige stormen doorstaat.

Stier is vaak multi-getalenteerd en waarschijnlijk heb je een carrière waarin je oog voor detail en design goed van pas komt. Je loopt niet te koop met je gaven, vaak duurt het lang voordat je genoeg zelfvertrouwen hebt ontwikkeld en je werk gezien mag worden. Zelfs dan blijf je bescheiden en laat het werk liever voor zich spreken. Ondertussen genieten anderen van je allure en classy manier van doen. Alleen mensen die je beter kennen, weten dat je ook enorm graag maar wat rondhangt en voor je uit droomt een mijmert. En dat je, hoewel je graag iets voor anderen doet, ook erg graag ontvangt. Je gaat daarbij uit van het principe: ‘wie wat bewaart, heeft wat.’ Daarom ben je ook goed in sparen en besparen.

 

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Lavendel: koppelende flirt zoekt rust

Als een vlinder beweegt Tweelingen zich door de wereld, overal prachtige ideeën, leuke leuke woorden en grapjes verspreidend. Net als lavendel heb je invloed op een groot gebied. Je bent een soort boodschapper, kent veel mensen en weet precies wie waarmee bezig is. Daarom ben jij hét teken dat maatschappelijke trends bijvoorbeeld goed kan voorspellen. Daarnaast ontpop jij je graag als rasechte koppelaar die vrijgezellen bij elkaar brengt. Zelf ben je ook niet vies van een flirt en je verslijt in een leven vaak meerdere geliefden. Sterker nog: je liefdesleven lijkt soms nog het meest op een soap, want een stevig gevoel voor drama kan niet worden ontzegd.

Op het werk en in sociale settings ben je productief. Je houdt van aanpakken en organiseren. Omdat je veelal in je hoofd zit, verwijten sommigen je gevoelloosheid. Je kunt emotionele onderwerpen – de jou in feite heel erg raken – afdoen met wat snelle, relativerende woorden waardoor mensen zich niet begrepen voelen. Lavendel is jouw bloem omdat het je de rust in je hoofd geeft die jij zo broodnodig hebt. De geur zuivert je geest en doet er goed aan om de mooie paarse bloemetjes, gedroogd of een etherische olie ervan, in je omgeving te zetten. Dit helpt om stress en dat nare, onrustige gevoel dat je vaak overvalt gemakkelijker van je af te laten glijden.

 

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Acanthus: knappe lieverd met scherpe kantjes

Gevoeligheid kenmerkt Kreeft en je besteedt veel aandacht aan zaken die het hart aan gaan: liefde en relaties. Je intuïtie draait op volle toeren en daardoor voel je de buien van anderen haarfijn aan. Ook heb je de kracht om iedereen net als de statige wit-roze acanthusbloem, een warm, goed gevoel te geven en te enthousiasmeren. Als goede gastvrouw ben je wel aanwezig, maar ondanks je vaak zeer knappe en fijn gebouwde fysiek ben je niet heel opvallend. Je kledingstijl is basic en je hebt een goede neus voor combinaties. Je komt het beste tot rust in je veilige thuishaven waar je – met een pot thee en lekkers – relaxt bij kunt komenv an alle (gevoels)indrukken van de buitenwereld.

Humeurig en somber kun je ook zijn en dan schrikken mensen van de harde woorden die dan uit je mond kunnen rollen. Wow, dat hadden ze even niet achter je gezocht! Krijg je vervolgens de volle laag terug, dan kruip je mokkend in je schulp, en klaagt soms nog jarenlang na over het leed dat je is aangedaan. Je bent sowieso vaak in een huilerige bui en véél vaker ongesteld dan de meeste vrouwen. Op zakelijk terrein zijn Kreeften meestal meesters die gemaakt zijn voor succes. Vaak heb je een heel specialistisch beroep en je werkt graag in een vast team dat je naar verloop van tijd gaat zien als familie en aan wie je zeer gehecht bent.

 

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Zonnebloem: creatieveling met zonnige instelling

De zon is de heersende planeet van Leeuw en zo voel jij je doorgaans ook: helder, open en stralend. Kom je ergens binnen, dan trakteer je iedereen op een vette knipoog, speciaal woord of vrolijk gebaar. Supervrouwelijk als je bent, benadruk je dat graag met een uitdagend decolleté en felrood aangezette lippen én hoge hakken én korte rokjes én veel gouden sieraden. Leeuwen zijn vaak zeer creatief en verdienstelijke schilders, schrijvers en beeldhouwers. Aan zelfvertrouwen heb je geen gebrek, je vindt jezelf gewoon fantastisch. Mensen die je niet zo goed kennen, bestempelen je graag als arrogant of opschepperig. Maar uiteindelijk ben je voor anderen al net zo complimenteus als voor jezelf.

Als Leeuw werk je graag zelfstandig en veel freelancers, directeuren en ondernemers zijn geboren onder dit teken. Zoals de zonnebloem meedraait met de zon, zie jij ook graag in andere mensen het zonnige, oftewel: het beste. Dat maakt je ook een uitstekende leraar. Je bent sowieso een kindervriend, misschien wel omdat je – hoe oud je ook bent – diep in je hart altijd jong en speels blijft. Dat kan een minpuntje zijn: je houdt niet zo van zware onderwerpen. Valt iemand je ermee lastig, dan wissel je luchtig van onderwerpen, of doet serieuze zaken af met een grapje. Mensen vallen daar soms over en bij confrontaties komt jouw hardere kant naar boven en is het ‘my way or the higway’. Wat jou dan wel siert, is dat je onenigheid snel vergeeft en vergeet.

 

Maagd (24 augustus t/m 22 september)

Blauwe winde: nuchtere werker met verborgen gaven

De blauwe winde staat ook bekend als Morning glory. Als Maagd beweeg je net zo sierlijk als deze klimplant met haar trechtervormige bloemen die alleen overdag geopend zijn. Goede nachtrust is voor jou met je enigszins zorgelijke, nerveuze aard dan ook belangrijk. Je bent attent en denkt altijd eerst goed na voordat je iets zegt of doet. Organiseren zit in je natuur en geen detail ontsnapt aan jouw kritische blik. Bloeien doe je in een omgeving waar het schoon is en je mensen kunt helpen met gezondheid en voeding. Je hebt helende gaven, al ben je soms te bescheiden en terughoudend om er echt iets mee te doen.

Ook al ben je uiterlijk het toonbeeld van rust en sereniteit, je gedachten en emoties zijn vaak bijzonder woelig. In de blauwe winde vertaalt zich dat in haar zaden die een hallucinogene werking hebben. Deze werden in de sixties door de hippies vaak gebruikt om in trance te raken en ‘helder’ te kunnen zien. Vaak heb je – zonder dat je het weet – helderziende, -voelende of -horende gaven. Op de werkvloer ontwijk je de schijnwerpers en sta je liever achter je te dikke baas die jouw gezondheidstips systematisch negeert. Pas als je vakantie hebt, die je overigens graag in de natuur doorbrengt, merken je collega’s hoeveel werk je verzet. En dat jouw zachte, weloverwogen woorden vaak meer wijsheid bevatten dan je in eerste instantie denkt.

Welke bloem ben jij? Check deze fleurige horoscoop. Scroll verder voor Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Roos: klassieke schoonheid in balans

De roos staat voor waarheid en de oorsprong van alle dingen. Als Weegschaal heb je de unieke gave om verborgen meningen en onderlagen te zien. Je prikt mooie woorden tactisch door en voelt precies wat iemand echt voelt en bedoelt. Net als de roos ben jij als Weegschaal een klassieke schoonheid. Jij omringt jezelf met mooie dingen en voelt je aangetrokken tot filosofie, poëzie en kunst. Omdat je altijd schoonheid en waarheid wilt zien, vind je het moeilijk om met onrecht en wreedheid om te gaan. Behandelt iemand je grof of liegt iemand tegen je, dan vergeet je dat nooit. Enige rancuneuze trekjes kunnen je niet ontzegd worden, al schaam je je zo bij het idee aan wraak dat je er – meestal – inwendig knarsetandend vanaf ziet.

Rozengeur en maneschijn horen bij de Weegschaal en zonder een geliefde voel je je niet niet compleet. Je maakt iedereen van wie je houdt graag naar de zin en hebt een gigantische hekel aan ruzie en scènes, behalve als je die zelf creëert. Zelfs dat wik en weeg je: Zal ik nu gaan gillen en janken en met de deur gooiend de kamer verlaten? Je komt er niet uit en dus laat je het erbij, zodat je zelfs op het scherpst van de snede sereen overkomt. Het meest in balans ben je als je met je partner en/of vrienden en familie al wandelend van de natuur geniet. Om daarna rozig op de bank neer te strijken met geurige thee, uitzicht op een mooi naakt aan je muur, en een lieflijk muziekje op de achtergrond.

 

Schorpioen (23 oktober t/m 22 november)

Chrysant: zelfbeheersing versus sterke emoties

Net als de bloem die bij je hoort, heb je als Schorpioen veel lagen. Denkt iemand je door te hebben, dan verras je met enigszins afwijkend gedrag, intense meningen en een vreemd gevoel voor humor. Eerlijkheid en openheid in anderen vind je erg belangrijke eigenschappen. Zelf blijf je graag enigszins mysterieus en zeg je graag dingen die anderen niet begrijpen. Puur voor de lol. Symbolisch staat de chrysant voor terugtrekking en ook jij bent graag op jezelf omdat je anderen dan niet lastig valt met je altijd kolkende emoties. Omdat je die zo goed kent in jezelf, herken je ze ook goed in anderen. Daarom klaar je in ongezonde situaties of moeilijke gesprekken vaak de lucht met een goed geplaatste en verdraaid wijze opmerking.

Je bent het meest intense teken van de dierenriem en jou vertellen dat je moet relaxen of met de stroom meedrijven – of dat je wat vrolijker zou kunnen kijken – vind je belachelijk. Toch ben je je zeer bewust van je tekortkomingen en beheersing is je ding. Leer je dat op jezelf toe te passen vóórdat je geliefde, collega’s, familie en vrienden gillend bij je wegrennen, dan merk je al gauw dat veel mensen graag bij je in de buurt zijn. Gewoon, omdat je een gigantisch sterke persoonlijkheid bent. Groeien doe je door levenservaringen niet alleen te doorvoelen, maar er ook van te leren.

 

Boogschutter (23 november t/m 21 december)

Narcis: natuurlijke wijsheid in onhandig jasje

Als Boogschutter heb je veel invloed op de mensen rondom je en je bent gek op het bespreken van jouw filosofische ideeën. Tenminste: als je van mening bent dat de ander jouw hoog intelligente uitingen waard is. De narcis staat tenslotte symbool voor ijdelheid en je wilt graag goed overkomen. Dat lukt niet altijd, vooral niet als je, met een paar wijntjes te veel op – matigheid staat niet op je to do-lijstje – bulderend van het lachen keihard op iemands tenen staat. Je bent sowieso onhandig en laat vaak dingen, vooral als ze kostbaar zijn, stuk vallen. Toch bezit je ook een natuurlijk wijsheid en de mensen om je heen vertrouwen je sterke karakter. Je gevoelige kant deel je alleen met mensen die heel dicht bij je staan.

Je vrij voelen is een directe levensbehoefte en ook binnen het huwelijk heb je veel ruimte nodig. Niet zodanig dat je graag lijfelijk met anderen wilt zijn, maar je houdt er wel een hele schare bewonderaars op na, met wie je regelmatig eet, naar de film gaat of sport. Vooral dat laatste is bij jou favoriet en als de ander zich ook nog met je prestaties kan meten, ben je vrienden voor het leven. Reizen, of dat nu letterlijk of figuurlijk plaatsvindt, hoort ook bij jouw teken. Zwerven door gebieden waarvoor een negatief reisadvies geld, prikkelt je.

 

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Anjer: ploeteraar met veel deugden

De bloem van toewijding en waardigheid hoort bij de Steenbok. Van nature ben je zeer gedreven en niet vies van hard werken, mits je de dingen op je eigen manier kunt doen. Als baas ben je streng, doch rechtvaardig en organisatorisch een kei. Vooral in tijden van crisis blink je uit. Dat je uit kostenoverweging rustig een paar maanden enkel witte bonen in tomatensaus eet, reken je tot een van je vele deugden. Je hebt de sterke wil anderen te overtuigen. Dat maakt je dat zeer koppig, conservatief en te serieus kunt overkomen en als anderen je daarmee plagen, kun je dagenlang mokken. Jouw ware glimlach komt vooral tevoorschijn tijdens het internetbankieren, als je ziet hoe je saldo weer eens is gegroeid.

De anjer staat ook voor teleurstellingen en Steenbok krijgt van het leven soms harde lessen. Jouw sterke wil houdt je overeind en taai ploeter je voort en veert steeds weer terug. Jouw motto’s zijn ‘Zonder moeite geen gewin’ en ‘Voor niets gaat de zon op.’ Je vooruitziende blik is legendarisch en je was waarschijnlijk op jonge leeftijd al hard aan het werk voor je pensioenopbouw. Zodat je, als alle anderen aardappelpuree lepelen in het bejaardentehuis, een lange neus kunt trekken als je op je zeiljacht voorbij flitst terwijl een butler je hors-d’oeuvres voert.

 

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Orchidee: vreemde eend met aardige trekjes

Net als Waterman is de energie van de orchidee nieuwsgierig en inventief. Je bent goed in fantaseren en je droomt vaak van een ideale wereld waarin alles pais en vree is. Dat de realiteit er nogal eens anders uitziet, kun je maar moeilijk verkroppen en dus creëer je je eigen mysterieuze wereldje. Met veranderingen omgaan valt jou eigenlijk zwaar, en juist daarom daag je jezelf regelmatig uit en gooit in je eigen omgeving de boel om. Je eet voortaan alleen nog maar eieren en die grote kleerkast vertimmer je tot bedstee. Wil je partner er niet in mee? Dan slaapt hij toch op de bank? Je omgeving kijkt geamuseerd toe en mensen noemen je excentriek. Ondertussen weet jij precies waarmee je bezig bent. De orchidee fascineert en jij doet dat ook.

Hoewel men je een beetje vreemd vindt, ben je een graag geziene gast op feestjes en partijen. Op je werk waardeert men je ook, want je kunt goed organiseren en maakt af waar je aan begint. De mensen van wie je houdt, verras je regelmatig met grappige, kleine attenties: door de voorpret zit je regelmatig in je eentje te schaterlachen. Uiteindelijk ben je een van de aardigste tekens van de dierenriem, mits je helemaal je eigen gang kunt gaan. Krijg je te veel tegengas, dan draai je op je hielen om. Uiteindelijk ben jij een vrije geest en je echte vrienden waarderen dat.

 

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Waterlelie: filantroop met paars haar

Veel planten kunnen niet zonder water, maar de waterlelie leeft ervan. Water staat voor emoties en gevoelens en daar drijf jij op. Met je sterke intuïtie heb je het vermogen om allerlei ideeën en gedachtes die om je heen leven in je op te nemen, net zoals de waterlelie water absorbeert. Je trekt je gevoelens van anderen sterk aan en bent een klassieke romanticus. Soms ga je daarin een stapje te ver en kus je – maakt niet uit hoe oud je bent – de zoveelste pad omdat je denkt dat het een prins gaat worden. De realiteit bijt en dus creëer jij graag je eigen versie van ‘de waarheid’ en filtert alles wat ‘lelijk’ is uit je leven. Creatief ben je ook, je stelt bijvoorbeeld graag je eigen ‘kledinglijn’ samen die bestaat uit een ratjetoe van modellen, kleuren en stijlen die je allemaal door elkaar draagt. En je verschijnt rustig met paars haar op een personeelsfeestje.

Op je werk kun je overigens met iedereen prima opschieten, al ben je niet de meest georganiseerde persoon en zal menigeen zeggen dat je zeuren tot kunst heb verheven. Met geld omgaan is ook lastig, je bent geneigd om iedere zielepiet die op pad verschijnt te sponsoren. Met geld van je baas. Jouw vriendenschare bestaat dan ook uit allerlei onooglijke lieden uit alle hoeken van de samenleving en je onderhoudt al jarenlang een warme briefwisseling met zware criminelen. Die overigens erg gek op je zijn, want je bent een kei in troosten en geruststellen.

Deze bloemenhoroscoop verscheen eerder in Libelle en de tekst schreef ik voor House of TXT. 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.