Olie voor je huid

81989662

81989662

Was ik vroeger altijd koortsachtig bezig om mijn huid zo mat mogelijk te maken en producten te zoeken tegen ‘glim’ en zonder vet, tegenwoordig smeer ik juist heerlijk met allerlei soorten olie. Dat dit goed is voor je huid, wisten we al. Olie voedt en verzacht je vel waardoor die een natuurlijke (matte!) glans krijgt. Hier de beste oliën en hun voordelen:

Rozenbottel Olie

Deze olie dringt diep in de huid en helpt je cellen om zich te vernieuwen en de collageen productie op gang te houden. Het zit vol met vitamine C, Omega 3 en 6 en dat helpt om littekenweefsel te helen en ontstekingen te remmen. Er zit ook veel retinol zuur in, waarmee je fijne lijntjes en rimpels voorkomt/uitstelt/verzacht. Het helpt niet alleen tegen voortijdige veroudering, maar er zit ook linolzuur in dat in combinatie met de andere ingrediënten helpt om puistjes te verminderen. Het is dus goed voor zowel een jonge als de rijpere huid!

rozenbottel olie

Kokosolie

Mijn persoonlijke favoriet op dit moment! Het is perfect voor supergevoelige huid. Het werkt antibacterieel, antiviraal en ontstekingsremmend en de moleculaire structuur is zo klein dat het gemakkelijk wordt opgenomen door de huid waardoor je uiteindelijk een natuurlijke, zachte en toch matte (!) teint overhoudt. De vetzuren in kokosolie helpen ook om het vocht in je huid vast te houden, waardoor het ideaal spul is als je last hebt van een zeer droge huid of aandoeningen zoals eczeem. Je kunt het ook gebruiken als bescherming tegen kou, maar het werkt ook super als je een beetje teveel zon hebt gehad. Het laurinezuur beschermt optimaal. De olie is in ons kille klimaat vaak vast, het smelt bij ongeveer 24-26 graden C. Dus om lekker te smeren neem je wat tussen je handen en laat het eerst even vloeibaar worden voor het beste resultaat.

kokos olie

 

Extra Virgine Olijfolie

Dit is een goede allround bevochtiger want het is rijk aan vetzuren, vitamine A en E. Olijfolie lijkt veel op de olie die onze huid zelf aanmaakt, zodat het goed wordt opgenomen en het helpt om je huid elastisch te houden. De anti-oxidanten in olijfolie zouden zelfs beschermen tegen huidkanker. Mensen die veel last hebben van acné mijden deze olie liever: het is een tamelijk ‘zware’ olie die dan niet zo geschikt is. Wil je niet naar olijfolie ruiken, dan kun je er wat druppels etherische olie aan toevoegen en het zo aan je badwater toevoegen. Je kunt je er ook vóór een korte, hete douche mee inwrijven zodat je huid de olie maximaal absorbeert.

Olijf olie

 

Sesam Olie

Deze mooie goudkleurige olie kan jouw geheime wapen zijn bij de dagelijkse schoonheidsritueel. Het kan je huid beschermen tegen UV straling, want het absorbeert maarliefst 30% van de straling. En als je jezelf hebt gesneden, of een ander wondje hebt bevorderd sesamolie met zijn antibacteriële eigenschappen een snel herstel. Het kan ook helpen bij aandoeningen zoals psoriasis en eczeem want je huid wordt bevochtigd en gevoed terwijl het ook ontstekingsremmende werking heeft. In Sesamolie zit bovendien vitamine E en andere potente antioxidanten  en omdat de viscositeit zeer hoog is, zinkt het meteen diep in je huid waardoor huidcellen van binnenuit herstellen en gevoed worden.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Olie voor je huid”

  1. Janneke7 november 2015 at 14:14 #

    Ik smeer m’n gezicht na het douchen in met olijfolie, alleen ben je dan niet beschermd tegen de zon. In de zomer had ik toch wel een knalrood hoofd en was ik zo stom om me niet in de smeren met (natuurlijke) zonnebrand. De olie houdt ook nog eens de warmte vast, waardoor het effect van teveel zon volgens mij nog wordt versterkt, als je het opsmeert nadat je in de zon bent geweest.
    In ieder geval goed om te weten dat sesamolie enigszins beschermt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.