Reinigen met Rook

Reinigen met rook. Om mijn huis te reinigen, gebruik ik niet alleen (eco-vriendelijke) schoonmaakmiddelen, ik mag ook graag plantjes verbranden. Behalve witte Salie is mijn favoriet het heerlijk kruidig geurende Palo Santo hout. Nu vond ik een onderzoek waaruit blijkt dat het ook echt reinigend werkt. Yes!

palo-santo2

Ritueel hout en gedroogde planten verbranden is een oeroude methode die in allerlei oude culturen, bijvoorbeeld die van de Indianen uit Noord Amerika, wordt gebruikt voor spirituele reiniging. Het basis idee is dat door planten of hout te verbranden de energetische blauwdruk van de plant met de rook vrij komt. Sommige planten hebben een helende werking en verwijderen bovendien ongewenste energetische en spirituele spanningen die in een ruimte kunnen blijven hangen. (Denk maar eens aan hoe de atmosfeer in een kamer kan aanvoelen als je net ruzie hebt gehad, of als er een ‘negatief’ persoon binnen is geweest). Ook wordt het gebruikt om zegeningen te onderstrepen.
palo-santo-3

Vaak worden deze methodes als zweverig weggezet, maar er zijn wetenschappelijke studies die de voordelen onderbouwen. In 2007 werd bijvoorbeeld een studie gepubliceerd dat medicinale rook bacteriën die zich in de lucht bevinden vermindert en dat het een extreem potente vorm van sterilisatie kan zijn. Tijdens het onderzoek bleek dat 94% van de bacteriën in de lucht weg waren nadat er een uur lang gedroogde, medicinale planten hadden staan branden. Het effect bleef 24 uur lang van kracht en sommige bacteriën bleven zelfs 30 dagen weg.

witte salie

Witte salie of Palo Santo – of je eigen wierookmix bestaande uit helende kruiden en planten – branden is dus niet alleen rustgevend voor lichaam en ziel, maar ook nog eens goed voor de gezondheid. Ik steek er nog eentje op!

witte salie-2

Bron: EWAO.com

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.