Zitten slecht voor gezondheid

Zitten slecht voor gezondheid. Als je ons leven nu vergelijkt met nog geen vijftig jaar geleden, zitten we veel meer. Dat dit slecht is voor de gezondheid blijkt uit allerlei studies. Mensen krijgen met onze huidige leefstijl waarbij we veel zittend werk doen en bijvoorbeeld autorijden veel vaker last van allerlei rugklachten en we worden bovendien steeds dikker. Hart- en vaatziekten en diabetes liggen op de loer. Kennen we uit het verkeer de regel: ’twee uur achter het stuur, een kwartier pauze’, daar zouden we voor de dagelijkse gezondheid kunnen toevoegen: ‘Een uur zitten, twee minuten lopen’.


Twee minuten lopen houdt wel in dat je

even stevig doorstapt. Een rondje koffieautomaat voldoet niet, tussen de 100-500 stappen per minuut is goed. Een paar trappen op en neer lopen is nog beter. Je kans op vroegtijdig overlijden neemt daarmee ongeveer 30% af. Je doet dit natuurlijk niet op je stiletto’s, draag dus op kantoor liever comfortabele schoenen waarop je lekker loopt.

Het goede nieuws voor velen is bovendien dat fanatiek sporten met deze regel niet nodig is. Je lichaam vaker op de dag matig aan het werk zetten is prima om gezond te blijven. Uiteraard is je eet- en slaapstijl ook erg belangrijk, en vooral het vermijden van stress. Want stress blijft killer nummer 1.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.