Indianen Horoscoop

Ook de oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika, de Indianen kennen hun eigen ‘sterrenbeelden’ in de vorm van dieren. Hun karaktertrekken zijn heel herkenbaar. Welk dier ben jij?

Indianen horoscoop

Otter: 20 Jan – 18 Feb
Een beetje vreemd en onorthodox: de otter is een tikkeltje ongrijpbaar. De Otter komt niet over als iemand die van aanpakken weet, maar dat is een misverstand. Want hoewel hij de zaken anders aanpakt dan anderen, zijn zijn methoden wel degelijk effectief.
De Otter bekijkt dingen op een andere manier dan de meeste mensen, is fantasierijk en intelligent, en gebruikt zijn scherpe intuitive om anderen af te troeven. De Otter is een goede vriend(in) en kan erg attent zijn.
In een omgeving waar de Otter zich lekker voelt, is hij sensitief, sympathiek, moedig en eerlijk. Wordt hij of zij aan het lot overgelaten, dan kan hij zich bandeloos, oneerbaar en rebels gedragen. Hij voelt zich dan geisoleerd en alleen.

Wolf: 19 Feb 19 – 20 Mrt
De Wolf is zeer emotioneel en passioneel. De Wolf is de lover zowel in de fysieke als in de filosofische zin van het word. Hij/zij begrijpt dat we allemaal liefde nodig hebben en hij is zeer in staat om dat te bewijzen en mensen ervan te doordringen.
Gezegend met een sterke onafhankelijke wil is dit Indiaanse teken een symbool van contradicties. Hij heeft zijn vrijheid nodig, maar hij is ook erg zachtaardig en meevoelend. We krijgen het beeld van de loner bij dit teken.
Voelt hij zich lekker, dan is hij gepassioneerd, genereus, aanhalig en zachtaardig. Zit zijn vacht niet lekker, dan kan hij onpraktisch, recalcitrant, obsessief en haatdragend zijn.

Valk: 21 Mrt – 19 Apr
De Valk is een natuurlijke leiderfiguur en je kunt hem altijd opzoeken voor helder advies in moeilijke situaties. Hij verspilt geen tijd, smeed het ijzer als het heet is en klaart elke klus vlotjes.
Hij neemt graag het initiatief en daarom is de Valk handig als teamplayer, voor projecten of teamsport. De Valk kan een beetje verwaand zijn, maar hij heeft meestal wel gelijk. Dus een beetje arrogantie is hem wel gegund.
Gaat de Valk lekker, dan houdt hij passie en vuur in zijn relaties, hij houdt contact en blijft meelevend. Staat het leven hem tegen, dan kan hij ijdel, bot, intolerant, ongeduldig en kruidje-roer-me-niet zijn.

Bever: 20 Apr – 20 May
Neem het heft in handen, pas je aan en overwin. Dit is het motto van de Bever. De Bever neemt zijn werk zeer serieus met maximale efficiency en zelfverzekerheid. Strategisch en slim is de Bever een kracht om rekening mee te houden, zowel in zaken als thuis.
Slim en messcherp kunnen zijn commentare zijn, want mentaal is hij volt. De Bever heeft veel pluspunten, maar komt soms in de problemen als hij denkt dat zijn weg altijd de beste weg is.
Hij moet werken aan zijn tact, maar als hij lekker in zijn vel zit is hij hulpvaardig en loyaal. In ongemakkelijke situaties kan hij nerveus, laf, bezitterig en veeleisend zijn.

Hert: 21 Mei – 20 Jun
Dit is de muse van alle Native American animal symbolen. Het Hert is levendig en snel van geest. Zijn humor is ongeevenaard en wil je zaken luchthartig bekijken dan zoek je zijn gezelschap. Hij kan goed met woorden overweg en beheerst elk gesprek.
In combinatie met zijn natuurlijke intelligentie is het Hert een graag geziene gast op feestjes en partijen. Hij merkt alle details op en let op zijn ujiterlijk. Dat laatste maakt hem een beetje erg vol van zichzelf. Maar dit narcisme wordt het Hert vaak vergeven omdat hij zo origineel en vlot is.
In een omgeving waar hij vriendschap voelt en wordt gesteund, is hij een sprankelende persoonllijkheid die straalt. Het is geen type om alleen te zijn, want dan kan hij zelfzuchtig, narrig, ongeduldig, lui en dubbel overkomen.

Specht: 21 Jun – 21 Jul
De Specht is de meest moederlijke van alle Native American diertekens. Hij kan goed luisteren, is totaal empathisch en begrijpt anderen door en door. De Specht is iemand die je om je heen wilt als het minder goed met je gaat of als je steun nodig hebt. .
Hij of zij is een prima vader of moeder en ook in vriendschappen en partnerschappen zijn ze op hun best. Nog wat veren voor in zijn kont: de specht is van nature zuinig, vindingrijk en georganiseerd.
In een omgeving waar hij wordt gewaardeerd is de Specht verzorgend, toegewijd en erg romantisch. Gaat hij niet lekker, dan kan hij bezitterig, jaloers en wrokkig zijn.

Zalm: 22 Jul – 21 Aug
Prikkelend, gefocust, intuitief en zeer creatief: de Zalm is als een elektrische draad. Zijn energie is voelbaar en hij motiveert van nature. Zijn enthousiasme en zelfvertrouwen werkt aanstekelijk.
Iedereen die met een Zalm te maken krijgt, wil met hem meewerken. Zelfs als zijn ideeen soms wat vergezocht of ingewikkeld zijn. Goedgeefs, en intelligent zijn eigenschappen waardoor hij veel vrienden heeft. Hij wil wel graag een doel hebben en heeft geen moeite om vrijwilligers te vinden voor zijn persoonlijke kruistochten.
In fijne periodes is de Zalm stabiel, kalm, sensueel en gevend. Voelt hij zich niet lekker, dan kan hij egoistisch, vulgair en intolerant zijn.

Beer: 22 Aug – 21 Sep
Pragmatisch en methodisch: de Beer is degene die je om je heen wilt hebben als een vaste hand nodig is. Praktisch en nuchter maakt hij een prima zakenpartner. Hij luistert naar de stem van de redelijkheid en de Beer vult bijvoorbeeld Uilen heel goed aan. Hij heeft ook een enorm groot hart en gunt iedereen het beste.
Het valt niet direct heel erg op: de Beer is erg bescheiden en soms een beetje verlegen. Wordt hij geliefd, dan is dit Native American dier heel scheutig met blijken van affectie.
Ook heeft de Beer grote geduldige capaciteiten, waardoor hij een goede mentor, coach en leraar is. Gaat hij niet lekker, dan kan hij sceptisch, en muggenzifterig zijn en zich afsluiten voor anderen.

Kraai (of Raaf): 22 Sep – 22 Okt
Met zijn grote enthousiasme is de Kraai een ware charmeur. Hij doet daar niets bijzonders voor, het gaat vanzelf. Iedereen herkent zijn energie, en iedereen vraagt de Kraai om raad en zijn mening.
Het komt omdat de Kraai zowel idealistisch als diplomatiek is, komt hij vaak met originele oplossingen. In een fijne omgeving staat dit symbool voor een relaxt, romantisch en zachtaardig type. Verder kan de Kraai heel geduldig zijn en intuïtief in relaties. Zit hij niet lekker in zijn vel, dan kan hij veeleisend, inconsistent, hardvochtig en wraakzuchtig zijn.

Slang: 23 Okt – 22 Nov
De meeste shamanen in de Indiaanse culturen zijn van dit teken. De Slang is een natuurlijk talent als het gaat om zaken van de geest. Ze tappen gemakkelijk in op het etherische niveau en kunnen excellente spirituele leiders zijn. Ze hebben ook helende capaciteiten en zijn vaak te vinden in medische beroepen.
Omdat ze zich vaak (onbewust) bezig houden met het ongrijpbare, vinden anderen hen een tikkie mysterieus en soms zijn ze bang voor hem. Ja, de Slang kan geheimzinnig zijn, en een beetje ‘donker’, maar hij is ook behoorlijk gevoelig en verzorgend van aard.
Passioneel, inspirerend en met veel humor helpt hij anderen graag. Als hij zich verlaten voelt, kan hij strijdlustig en bozig zijn en vertoont hij extreme stemmingswisselingen.

Uil: 23 Nov – 21 Dec
Altijd veranderlijk als de wind. De Uil laat zich van allerlei kanten zien. Hij is warm en natuurlijk en heeft een vriendelijke manier van doen. Ze gaan vaak op volle kracht vooruit en hij houdt van avontuur.
Dat laatste ka nook in zijn nadeel werken: de Owl kan roekeloos en onnadenkend zijn. Uilen zijn vaak grote artiesten, leraren en kunnen een goed gesprek voeren. In allerlei beroepen komt de Uil goed tot zijn recht: hij wil graag goed zijn in wat hij doet. Niet gewoon goed, maar excellent.
Voelt hij zich lekker, dan is de Uil sensitief, enthousiast en een aandachtige luisteraar. In mindere periodes is de Uil excessief, bitter en zeer onvriendelijk. .

Gans: 22 Dec – 19 Jan
Als je wilt dat iets gedaan wordt, laat het maar over aan de Gans. Het zijn volhouders en ze zijn zeer ambitieus en krijgen meestal wat ze willen. Ze willen succesvol zijn, niet voor de bijval van anderen, maar omdat ze met hun eigen innerlijk demonen vechten.
Gedreven is het goede word voor deze persoonlijkheden, waardoor ze vaak excelleren in de zakenwereld en in de sport. Als ze lekker gaan en ondersteund worden door vrienden en familie, kunnen Ganzen alles wat zes aanpakken tot een goed einde brengen.
In de liefde kunnen Ganzen heel passioneel zijn, zelfs sensueel en ook humoristisch. Voelen ze zich niet fijn, dan kunnen ze neiging tot verslavingen vertonen, waar ze ook weer moeilijk vanaf komen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Indianen Horoscoop”

 1. Ton21 november 2021 at 14:08 #

  Wauw

  Meer innerlijk gericht.

  Dank u voor de informatie.

  Wens u allen een gezegende tijd toe die u hier nog krijgt.
  In goede gezondheid wel te verstaan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.