Lip Tips

Ze zijn niet alleen onmisbaar om te eten, praten, fluiten en kussen. Vrouwen worden ook nog eens aantrekkelijker gevonden als ze volle lippen hebben. En zijn ze rood? Nog beter! Volgens onderzoek mogen serveersters met een mond á là Marilyn Monroe bijvoorbeeld rekenen op meer fooi. Geen wonder dat we onze lippen graag accentueren. Omdat de huid van je lippen veel dunner is dan die van de rest van je lijf – drie tot vijf laagjes celweefsel in plaats van rond de zestien laagjes op andere plaatsen – schemert de kleur van je bloed door waardoor blanke mensen van nature een rozerode liptint hebben. Dat is natuurlijk prachtig, maar die dunne huid betekent ook dat je lippen extreem kwetsbaar zijn.

lippen1

Hier een Acht Stappenplan voor nog kusbaardere lippen:
1. Drink veel water. Een goed gehydrateerde binnenkant komt ook de schoonheid van de buitenkant, en dus ook je lippen ten goede. Ze zijn dan voller en zachter en vertonen minder gauw barstjes en kloofjes.
2. Weg met tong en tanden. Speeksel bevat enzymen die je lippen uitdrogen. Maak er dus geen gewoonte van om met je tong langs je lippen te likken. Ook op je lippen bijten levert je geen lip-likes op.
3. Scrubben maar! Ook lippen moeten – net zoals je huid – af en toe gescrubd worden zodat dode huidcellen en velletjes worden verwijderd. Je hoeft er geen speciale scrub voor te kopen, een oude tandenborstel, rulle washand of handdoek doen het prima. Scrub echter niet te vaak: eens per week is prima.

lippen2

4. Houd ze vet. Het lijkt een open deur, maar het is een feit dat ze mooier blijven als ze lekker in het vet staan. Houd dus altijd en overal een lipbalsem in de buurt. Let bij het kiezen op de kwaliteit, dus niet die op basis van was. Een drupje olijfolie doet ook wonderen, en dat is nog beter voor je gezondheid dan de commerciele goedjes ook.
5. Adem door je neus. Klinkt misschien gek, maar omdat je adem vochtig is en vocht uitdroogt, kun je voor optimale lipservice het beste door je neus ademen. Verkouden? Dat betekent dus extra smeren.
6. Weer de elementen – en de airco. Zon, kou, wind en de droge lucht van de airconditioning: het zijn allemaal geen vrienden van je lippen. Maak er een gewoonte van om nooit naar buiten te gaan zonder bescherming op je lippen. Vooral na het eten. Bereiken de temperaturen Siberische waarden en moet je naar buiten? Wikkel dan een sjaal om je mond. En ben je net verliefd? Smeer dan zoveel mogelijk tussen de kussessies door. Krijgt je partner ook weer zachte lippen van.

lippen3

7. Gebruik de juiste tandpasta. Kies er bij voorkeur eentje zonder chemische smaakstoffen en fluoride. Die kunnen extreem gevoelige lippen irriteren. Ingrediënten zoals Aloë Vera zijn juist top.
8. Massage is top! Voor extra verwennerij – en mooie lippen – maak je een mengsel van honing en amandelolie en masseert je lippen er dagelijks mee. Geen zin of tijd voor dit beautyritueel? Extra zoensessies hebben hetzelfde effect.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.