17 Tips voor betekenisvolle relaties

17 Tips voor betekenisvolle relaties

Op Facebook wemelt het van wijze spreuken over liefde en relaties. Hier een aantal mooie uitgelicht:

1. Laat het gedrag van andere mensen nooit bepalen hoe jij je voelt.

2. Schenk niet al teveel aandacht aan wat mensen zeggen of doen. Probeer in plaats daarvan hun innerlijke motivatie te achterhalen als ze spreken of iets uitvoeren.

sun on hand gesture

3. Vriendschappen waarbij je je eigen natuurlijke gedrag en/of waardigheid moet opgeven voor die ander zijn niet oke.

4. In ons diepste wezen is er geen verschil tussen jou en een andere persoon. Hierdoor kunnen we een ander geen pijn doen zonder onszelf pijn te doen. En kunnen we een ander niet helpen zonder onszelf te helpen.

Rays of sunshine breaks through the dark clouds. Ñoncept of hope for the best, mood changes, enthusiasm, optimism, faith in our own strength, the breakthrough goal

5. Zodra we vrij zijn van alle onnodige verlangens tegenover andere mensen kunnen we nooit meer om de tuin geleid of gekwetst worden.

6. Je maakt een gigantische stap richting psychologische volwassenheid als je weigert om jezelf te verdedigen tegen onjuiste beweringen over je. Al is het maar omdat verzet je eigen vrede verstoort.

7. Je begrip voor een ander matcht exact de mate waarin je jezelf begrijpt. Leer jezelf dus steeds beter kennen.

8. Wees niet bang om alles wat in relaties gebeurd volledig te ervaren, vooral de pijn en de teleurstellingen. Als je dit doet, wordt alles uiteindelijk helder.

light2

9. Iemand die echt weet wat liefde is, zal niet wankelen als zijn/haar liefde niet wordt herkend of afgewezen.

10. Verlies je op een pijnlijke manier een gewaardeerde vriend, zoek dan niet meteen naar een vervanger. Dit soort acties weerhouden je van het onderzoeken van je hartzeer en er vrij van te raken.

11. Wees niet bang om niemand te zijn in een sociale omgeving. Dit is een diepere en rijkere waarheid dan het lijkt.

light3

12. Vooral de onaangename ervaringen met andere mensen zijn een uitnodiging om mensen te zien zoals ze zijn, niet zoals we ze idealiseren. Hoe onaangenamer de ander is, hoe meer hij of zij je kan leren.

13. Verwar begeerte niet met liefde. Begeerte verlaat het huis in een onrustige staat en zoekt de ene na de andere bevrediging. Liefde is thuis met zichzelf.

14. Er zijn delen in jou die het liefdevolle leven willen, en delen die dat niet willen. Besteed al je aandacht aan de positieve krachten en doe alles wat je kunt om deze delen te helpen en aan te moedigen.

light4

15. Je moet echt stoppen met leven naar de starre overtuigingen die angst je influistert. Echt, het is niet belangrijk wat anderen van je vinden.

16. Probeer geen liefdevol persoon te worden. Werk aan het worden van een echt mens. Echt zijn is liefdevol zijn.

17. De grootste liefde die je een ander ooit kunt geven is je innerlijk leven zo te transformeren dat anderen zich aangetrokken voelen tot jouw waarachtige voorbeeld van goedheid.

(Bron: theunboundspirit.com)

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “17 Tips voor betekenisvolle relaties”

  1. nathalie29 juli 2014 at 15:58 #

    Wow!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.