Lekker zoet: zelf Stevia maken

Op deze site vond ik dit stukje over het zelf maken van Stevia, de natuurlijke zoetstof.
‘Dat stevia een gezonder alternatief is voor suiker is inmiddels wel bekend. Mijn koffie drink ik inmiddels zwart maar er zijn ook dingen die ik graag iets zoeter wil laten smaken. Stevia is nog redelijk duur, daarom besloot ik zelf steviapoeder te maken.

Steviaplant

Bij een tuincentrum kocht ik een stevia plantje, die staan meestal gewoon tussen de kruidenplantjes. Er zijn ook zaden te koop om zelf plantjes te kweken. De steviaplant kan in de zomer prima buiten maar is niet vorstbestendig dus als je hem buiten zet moet je hem op tijd weer naar binnen halen voor het overwinteren.

De blaadjes smaken lekker zoet als je erop kauwt maar een blaadje in de koffie maakt het niet echt zoeter. De handigste en snelste manier om de steviablaadjes te drogen is in de oven. Verwarm die voor op 190 graden en leg de blaadjes op een rooster in de oven met de deur op een kiertje.

Stevia-groen poeder

De oven koelt langzaam af en de blaadjes drogen mooi.
Daarna maal je de gedroogde blaadjes met een vijzel tot poeder. Er blijven wat steeltjes die je er nog uit kunt zeven. Wat overblijft is fijn en mooi groen steviapoeder.’ Eet smakelijk!

(bron: Ecomama.nl)

Tags: , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.