Puur Natuur en toch opgemaakt: Mádara Cosmetics

Madara-girlIk had het ‘bio’ beautymerk al gespot in mijn favoriete winkel Organics (vestiging in Bergen N-H) en de winkel van Centrum de Roos in Amsterdam: Mádara Cosmetics.

Hun nieuwe Daily Defence cream (13,95 euro) kwam op de post om te testen en na een paar weken smeren denk ik al: dat is een blijvertje! Het merk komt uit Letland, in het Baltische gebied in Noord-Europa, waar natuur nog echt natuur is. Omdat de zomers er kort maar krachtig zijn concentreren de planten – die worden verwerkt in de schoonheidsproducten – al hun krachten in de korte bloeiperiode en ze zijn daardoor zeer rijk aan actieve bestanddelen. Ik kon het meteen merken aan de Daily Defense crème: hij voelt heel vol en rijk. Ook rijpere huid, die al heel wat gewend is qua crèmes, vaart er wel bij. Ik hoefde bijvoorbeeld geen extra serum onder de crème – die je als dag- nacht en hals en handcrème kunt gebruiken – te gebruiken om mijn huid te voeden, beschermen en verzachten. Natuurlijk kun je er wel een serum onder gebruiken, er zit er ook een in de Mádara-lijn, voor als je bijvoorbeeld een avondje bent gaan stappen of je huid anderszins wel een oppepper kan gebruiken.

Madara-daily defence creme

De Daily Defence crème wordt snel opgenomen en ruikt heel fris en fruitig, echt naar plantjes, kruiden en versgemaaid gras, waardoor je er graag mee smeert. Het is vrij dik van textuur en dat geeft je een gevoel van ‘waar voor je geld’. Je hebt niet veel van de balm nodig voor een verzadigde huid. Ik vind het superhandig dat hij als multi-inzetbare kracht kan dienen, het is echt een crème die je altijd in je handtas bij je wilt dragen. Vooral als het koud is en de huid van je gezicht en/of handen wel wat extra bescherming kunnen gebruiken!

madara-facesoap

Ook twee nieuwe (gezichts)zeepjes van Mádara heb ik getest. De roze is de Birch & Algae variant waarin tarwegrasolie, plantensuikers en berken-extracten zitten waardoor je huid vocht goed kan vasthouden en je na het afdrogen geen trekkerig gevoel overhoudt. Ik gebruik hem zowel voor mijn hele lijf onder de douche als bij de wasbak voor alleen m’n gezicht. Daarnaast is er nog de groene Blackberry & White Clay zeep die nog meer op diepe reiniging is gericht. Een mooie zeep die rijk schuim produceert en geschikt als je een wat vettere huid hebt.

Madara-girl-gras

Je kunt bij Mádara ook terecht voor een drie stappen reinigingsplan voor elk huidtype, er zijn reinigers, toners, dagcrèmes en nachtcrèmes. Daarnaast zijn er oogcrèmes en lipproducten, verschillende verzorgingsproducten voor het lichaam zoals douchegel, bodylotion, deodorant en handcrème, verschillende shampoos en conditioners en producten om cellulitis en striae aan te pakken. Er is ook een mooie lijn sierende make-up: de getinte dagcrème is bijvoorbeeld top. Je ziet er niet opgemaakt uit, terwijl je gezicht er wel van straalt. Ook zijn er glanzende lotions en lipgloss. En voor de mama’s onder ons: Madara heeft ook een complete verzorgingslijn voor baby’s.

Mádara is een natuurlijke lijn cosmeticaproducten en dat betekent dat de producten alleen biologisch gecertificeerde ingrediënten, zoals bloesems en kruidenextracten bevatten. Alle Mádara producten zijn gecertificeerd volgens de internationale EcoCert norm. Kijk voor meer info op www.madaracosmetics.nl Je kunt de producten ook bestellen via allerlei webwinkels, bijvoorbeeld deze.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.