Boekbespreking: Soul Mirror

Dorien van NieukerkenDorien van Nieukerken ontmoette ik jaren geleden voor het eerst toen ik haar interviewde over haar toenmalige zangcarrière. Lange tijd later kwam ik haar weer tegen en inmiddels had deze mooie blondine een prachtig centrum voor welzijn en inspiratie in ’t Gooi opgericht, ‘Heart to Heart’ genaamd. Ze geeft er – samen met collega’s – yoga,- en meditatielessen en (ayurvedische) massages. Toen dit boek Soul Mirror, geschreven door Dorien, op mijn deurmat viel, wist ik meteen: dit is iets bijzonders.

De tekst in het boek bevat allerlei spirituele wijsheden die Dorien in haar leven heeft opgedaan, vaak geïllustreerd door persoonlijke voorbeelden wat het geheel levendig en herkenbaar maakt. Het zijn vooral de ogen die, als spiegels van de ziel, speciale aandacht krijgen in haar boek. Wat het boek zo bijzonder maakt is Dorien’s eigen uitvinding hierbij: de Soul Mirror. Er zit namelijk een echte handspiegel bij dit boek die je helpt om anderen te ervaren als jezelf. En dat heel letterlijk!

Soul Mirror-boek-extra

De Soul Mirror heeft een uitsparing ter hoogte van de ogen en de spiegel spiegelt aan twee kanten. Voor een spirituele ervaring van eenwording en begrip ga je tegenover degene zitten met wie je de spirituele ervaring van Soul Mirror wilt delen en houd de spiegel op ongeveer 20 centimeter van elkaars gezicht. De gaten zijn op ooghoogte en je kijkt elkaar nu aan. Je ziet nu de ogen van de ander in je eigen gezicht!

soul mirror-boek

Dorien reikt mensen hiermee een prachtig instrument aan voor meer inzicht in wie wij mensen zijn, en daarmee het besef dat we diep van binnen allemaal hetzelfde zijn. In het boek zegt ze: “Als je de spiegels van de ziel van een ‘ander’ toelaat in je eigen vertrouwde gezicht, voel je je direct meer geassocieerd met het verhaal, de uitstraling, de uitdrukking en persoonlijkheid van degene met wie je de Soul Mirror deelt. Je ziet jezelf letterlijk met andere ogen. Dat maakt het verschil, maar zeker ook de overeenkomst duidelijk.”

Het boek Soul Mirror en de bijbehorende spiegel is een prachtig cadeau, niet alleen voor onder de kerstboom, maar vooral ook voor dierbare vrienden/familieleden met wie je graag diepere gevoelens wilt delen. Je kunt het hier bestellen en het kost 19,95 euro.

Ik wens je veel inlevingsplezier.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.