Ben jij ook al aan de bijenpollen?

Ik had er al veel over gehoord, mede dat ze je energielevels enorm kunnen boosten, dus het werd tijd om zelf aan de bijenpollen te gaan. Eerst eens opgezocht hoe je die gele korreltjes eigenlijk het beste kunt nuttigen: het blijkt dat ik ze gewoon door mijn toch al van superfoods bol staande cocosnoot-yoghurt musli kan roeren of door een groene – of fruitsmoothie. Ze smaken een beetje zoetig, zoals honing.

Bijenpollen worden ‘de fontein van de jeugd’ genoemd en werden eeuwen geleden al in Egypte en China gebruikt – zowel ter ondersteuning van het lichaam en als medicijn. De producenten van deze polletjes zijn, je raadde het al, bijen, want pollen zijn gemaakt van stuifmeel dat het mannelijke deel van een bloem vormt. De bijen verzamelen dit stuifmeel en voegen er nectar en speciale enzymen aan toe. In de zomer kun je bijenpollen, als je de diertjes van dichtbij bekijkt, aan de buitenkant van hun pootjes zien zitten. De pollen worden door imkers verzameld met behulp van een speciaal instrument dat aan de ingang van de korf de pollen van de achterpootjes zeeft.

De pollen bevatten gigantisch veel vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymes, co-enzymes en hormonen. Ze zijn erg rijk aan B-vitamines en antioxidanten die je lichaam beschermen tegen celschade. Bijenpollen bestaan voor 55% uit koolhydraten, 35% eiwitten, 3% vitamines en mineralen, 2% vetzuren en 5% andere voedingsstoffen. Wat je meteen merkt als je bijenpollen voor het eerst gaat eten is dat je energielevel enorm toeneemt. Ze regeneren en vernieuwen je organisme waardoor het proces van ouder worden wordt vertraagd. Je immuniteit verbeterd, je huid ziet er stralender uit en – omdat ze je lichaam voeden – heb je veel minder trek in allerlei tussendoortjes. Waardoor ze ook handig zijn als je wilt afvallen. Bijenpollen schijnen zelfs een aminozuur te bevatten dat directe invloed heeft op je drang om te eten, het onderdrukt dus vreetbuien.

Ik gebruik de bijenpollen inmiddels een week en voel me heel vitaal en energiek. Nu was ik dat toch al, dus om nou te zeggen dat het specifiek door de bijenpollen komt, weet ik niet. Maar ik denk altijd maar zo: hoe beter ik mijn lijf voed, hoe beter het functioneert.

De bijenpollen zijn hier te koop en ook verkrijgbaar in capsules. Enjoy!

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.