The New Tantra: Seks 5.0

Gisteren naar de uitleg van Alex Vartman’s The New Tantra geweest. Veel mensen denken dat het bij Tantra simpelweg gaat om ‘niet meer klaarkomen’. Daarop is een correctie nodig: het gaat om niet meer op de ’traditionele’ manier vrijen en klaarkomen. Zowel mannen als vrouwen ervaren juist diepere orgasmen en je seksleven blijft langer leuk. In feite leer je om geen McDonald seks meer te hebben, maar gourmet seks – en dan kan die hamburger altijd nog wel eens, tussendoor. Ik ben voor!

Wat mij overigens minder aanspreekt in de aanpak van Vartman is het feit dat de seksuele lering in groepsverband plaats vindt en dat er allerlei ’toneelstukjes’ (oefeningen) opgevoerd moeten worden (zie link onderaan naar het Volkskrant artikel). Hij heeft het er dan over dat je daarmee de schaamte voorbij gaat – seks is tenslotte niet iets om je voor te schamen. Dat klopt wat mij betreft ook. Maar het gevoel van schaamte zit zo diep in ons verankerd, dat het volgens mij bij velen niet zomaar uit te wissen is. Daarbij: voor velen, mij inclusief, is seks iets dat je met je partner beleefd. Dat je er voor het aanleren van de praktische kanten van Tantra een leraar bij hebt, lijkt mij prima. Maar de groepssessies waaraan Vartman zijn ‘leerlingen’ blootstelt, gaan mij een tikkie te ver. Het doet dan toch pornografisch en eerder plat aan.
Overigens is het zo dat je ook bij Vartman nooit iets hoeft te doen wat je niet wilt doen. Dus het is zaak om, als je hieraan mee gaat doen, heel dicht bij jezelf en je eigen gevoel blijft. Wat jou te ver gaat, gaat jou te ver. Jouw grenzen zijn jouw grenzen. Vartmans The New Tantra is dus zeker niet ieders kopje thee. De boodschap echter, is mij zonneklaar en klopt volgens mij als een bus. Hier nog een uitgebreid artikel over TNT en Vartman. Enjoy!

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.