Katja Schuurman’s fairtrade bling-bling

Hier wat verantwoord bling voor de ekstertjes onder ons. Katja Schuurman, Tara Elders en Bibi van der Velden lanceerden onlangs een bijzondere juwelenlijn: Sam&Haas. De Fairtrade sieraden zijn door hen zelf ontworpen en geproduceerd omdat ze ‘het belangrijk vinden om iets waardevols over te dragen aan een volgende generatie; een wereld waarin het contact tussen ouder en kind centraal staat voor dezelfde verbondenheid als tussen mens en milieu.’

Voor de sieraden worden uitsluitend zuivere materialen gebruikt: Fairtrade goud en zilver.Voor de ontwerpen gebruikten ze speelse gebruiksvoorwerpen. Katja: ‘Naast Return to Sender is dit weer een heel nieuw avontuur. Ik ben ontzettend trots op deze lijn. Niet alleen omdat het prachtige, lieve, bijzondere ontwerpen zijn, maar ook omdat het echt belangrijk is dat goud en zilver op een verantwoorde manier gewonnen wordt, zodat mens en milieu niet hoeven te lijden onder het feit dat wij graag mooie dingen dragen.’

Tara: ‘Bellenblazen op de tramhalte, dobbelen in de wachtkamer en met je harmonica achterop de fiets; dat is wat ik voor me zie als ik denk aan onze eerste collectie sieraden met gebruiksvoorwerpen. Ik ben trots dat we Sam&Haas op een mooie en eerlijke wijze hebben kunnen realiseren.’

Bibi: ‘Ik ben meerdere malen als ambassadrice van het Goed Goud programma van Solidaridad de Amazone in geweest. Hier heb ik aan den lijve ondervonden wat de negatieve gevolgen van de illegale goud en zilver mijnbouw zijn voor mens en natuur. Als jonge moeder ben je altijd bezig met wat het beste is voor de volgende generatie. Samen met Katja en Tara willen we hier met het ontwerpen van deze duurzame sieradenlijn voor kinderen een positieve bijdrage aan leveren.’

Vanaf vandaag zijn de juwelen van Sam&Haas te verkrijgen via deze webshop.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.