Chlorella: plant power!

In de serie ‘superfoods’ kan ik het algje Chlorella aanbevelen. Het is een microscopisch kleine alg die het lichaam reinigt, alkaliseert en beschermt. Het is vooral geschikt als je je immuniteit wilt ondersteunen en een van de voedzaamste voedingsmiddelen ter wereld. Het zit namelijk vol met antioxidanten, aminozuren, eiwitten, essentiele vetzuren, vitaminen, mineralen en nucleïnezuren – en met de hoogst bekende concentratie aan chlorofyl van alle planten. Slechts 3 gram chlorella biedt dezelfde hoeveelheid chlorofyl als 100 gram rauwe spinazie.

Wat doet het nog meer? Chlorella vermindert cholesterol, heelt wonden, reguleert je gewicht, balanceert je bloedsuikerspiegel, verbetert je spijsvertering en vermindert candidainfecties en ontstekingen. De harde celwand bindt zware metalen, pesticiden en carcinogenen aan zich, waardoor ze uit je lichaam verdreven kunnen worden. Hierdoor is chlorella ook een krachtige ontgifter.

Je hoeft dit plantje uiteraard niet zelf op te duiken, het is hier en hier in poedervorm te bestellen. Even mixen door een fruit- of groenteshake, of aanlengen met water of kokoswater en je hebt alle voordelen te pakken.

(Bron: Pukka).

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.