GaafGroen: geslaagde beurs in Alkmaar

GaafGroen: geslaagde beurs in Alkmaar

Net even rondgestruind op de – voor het eerst in het wielerstadion in Alkmaar georganiseerde – beurs GaafGroen. Waar andere ‘groene’ beurzen al gauw een tikkeltje kneuterig aandoen, zag ik hier een bonte verzameling leuke, enthousiaste ondernemers die echt iets met groen, biologisch en alternatieve manieren van leven/eten hebben.

Je kon overal lekkere dingetjes proeven (geitenkaasje met brandnetel), van groene kunst genieten (kunst van afval en van sloophout) met biologisch tuinieren bezig zijn (plantjes, kruiden en zaden kopen, info krijgen), je aurafoto laten nemen (Ik: hypersensitief typje, mooie verbindingen met het hogere), fantastische boeken kopen (zelfontwikkeling), biocosmetica proberen (lekker smeren en snuffelen) en bijvoorbeeld kleding gemaakt van bamboe ontdekken (zachte roze bamboesjaal gekocht).

Leuk was ook dat het zowel binnen als buiten rondom het wielerstadion plaatsvond. ’s Ochtends toen het regende hadden de standhouders en bezoekers het binnen lekker, ’s middags klaarde het op en werd het buiten ook druk. Van veel standhouders hoorde ik redelijk vroeg in de middag al dat ze het een geslaagd evenement vonden. De bezoekers waren oprecht geinteresseerd en de sfeer was goed & gemoedelijk.

Verder zag ik: bonte, zelfgemaakte kussens gemaakt van natuurlijke materialen, het tijdschrift Spiegelbeeld stond er met een stand, die geinige yurts te koop, honing en allerlei aanverwante artikelen uit een eigen imkerij, mooie, handgemaakte lederen tassen, duurzame keukenartikelen, (half)edelstenen en sieraden, blenders en recepten voor smoothies, tarwegras- en tarwegraspoeder, meubels gemaakt van sloophout, gedroogd fruit, cadeautjes & design, zonnepanelen en led-verlichting, zeilfietsen, hangmatten… teveel om op te noemen.

Kortom: ik heb ervan genoten, werd lekker geinspireerd en… volgende keer sta ik er ook 🙂

Tags: , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “GaafGroen: geslaagde beurs in Alkmaar”

  1. Bea Möllers8 september 2013 at 21:27 #

    Mooie blog! Helemaal blij mee na de superleuke dag, een groot feest met onze standhouders en bezoekers.

  2. ellen25 december 2016 at 21:45 #

    geweldig fijne alternatieve kerstavond gehad bij jullie met lekker muziekje; kortom; volgend jaar weer! thanx

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.