Pijn in de maag: opgekropte emoties loslaten

Een paar dagen geleden werd ik opeens overvallen door een enorme pijn in mijn maag. Ook de volgende dag had ik er nog behoorlijk last van: alsof er een baksteen in lag. Ik blikte eens terug naar wat ik deed en voelde vlak voordat die maagpijn opkwam: ik had mijn agenda gecheckt om te zien wat ik de volgende dag moest doen. Daar stond een zakelijke bijeenkomst met een persoon waar ik – vanuit gebeurtenissen in het verleden – enorme tegenzin bij voelde. Een half uur later had ik maagpijn. Die aanhield tot na de bijeenkomst. ’s Avonds ebte de pijn langzaam weg. Het boek ‘De sleutel tot zelfbevrijding’ van Christiane Beerlandt brengt altijd meer helderheid over de oorzaak van kwalen en ziektes. Over aandoeningen van de maag schrijft zij:
“Je maag staat symbool voor het emotioneel verwerkingscentrum. Wij nemen voedsel op in de maag, zoals wij nieuwe gegevens in de hersencomputer binnenbrengen. Ook zaken die blijven hangen in je hoofd kunnen maagpijn veroorzaken: het blijft allemaal hangen als een nerveus web. Kun je bepaalde zaken niet uit je hoofd zetten, zie je bepaalde gebeurtenissen uit het verleden altijd maar weer voor ogen, blijft er iets onverteerbaars op je maag liggen?”

Het was weer zo raak als het maar kan: ik heb mijn negatieve gevoelens voor deze persoon weggeduwd. Het klopt: ik negeer hem liever dan dat ik de confrontatie aanga en een open gesprek aan ga over wat mij dwars zit. En dat werkt dus niet. De remedie van Beerlandt: “Kom tot rust en vertrouw op je innerlijke wijsheid, op je intuitie. Laar je hersens niet als gek draaien in piekeren zonder eind. Kom tot klaar overzicht vanuit helder denken en laat los wat aan je knaagt. Spreek! Eerlijk met jezelf en met anderen, eerlijk voor je mening en gevoelens uitkomen.”

Tags: , , , , , , , , , ,

One Response to “Pijn in de maag: opgekropte emoties loslaten”

  1. Di9 juni 2019 at 10:04 #

    Dank je wel voor deze info

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.