De voordelen van tarwegrassap

Nee, het is geen kattengras wat je daar op tafel ziet staan. Dit gras is voor ons! Tarwegrassap is puur sap dat onttrokken wordt uit jong tarwegras. Ons verteringsstelsel is er niet op gemaakt om gras te kunnen verteren, maar het sap uit het gras juist wel. Een dagelijkse dosis van een half glas tarwegrassap staat gelijk aan meer dan een kilo vers fruit en groente.

Het woord tarwegras – of in het Engels wheatgrass – wordt gebruikt voor de kiemen van tarwegras. Deze kiemen zitten in de groeifase en hebben daarbij een unieke samenstelling waar je lichaam baat bij heeft. Na een relatief korte teeltperiode kan het tarwegras geoogst en geperst worden. Het diepgroene sap zit vol met vitaminen, mineralen en enzymen, zoals: vitamine A, vitamine B-B12, vitamine C, ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor, natrium, vitamine K & E. Daarnaast bevat tarwegras ook nog eens kobalt en zink.

De groene kleur is te danken aan de 70% chlorofyl oftewel bladgroen, een stofje dat in planten verantwoordelijk is voor fotosynthese: het bindt en voert afvalstoffen af. In de veertiger jaren werd bladgroen vooral als antibacteriële stof gebruikt in medicijnen om zo infecties aan de huid en de keel te behandelen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het sap van groene planten, zoals dat van tarwegrassap, kunnen bijdragen aan het genezen van zweren, ook wanneer het sap direct op de zweer wordt aangebracht. Inwendig zuivert het ‘t bloed, ontgift de spieren, weefsels en organen en helpt met name de lever. Het stimuleert de vermenigvuldiging van de cellen van de slijmvliezen en is dus goed tegen allerlei maag-darmklachten. Nog een groot voordeel: veel van ons hedendaagse voedsel laat zuren achter in het lichaam. Tarwegras is een van de meest baserijke superfoods die er zijn. Het werkt alkaliserend en gaat daarmee het zuur tegen waardoor lichaamscellen beter functioneren.

De vele voordelen van tarwegras op een rijtje:
•Het is een energiebooster
•Bevalt 90% van alle vitaminen en mineralen die een mens nodig heeft
•Staat gelijk aan 800-900 gram fruit/groente
•Makkelijk te drinken
•Versterkt het immuunsysteem en goed voor je algemene gezondheid
•Biologisch gekweekt tarwegras bevat vrijwel alle van de ruim 100 elementen, in de vorm van de ons bekende vitaminen en mineralen, die door het menselijk lichaam met weinig energie verteerd worden.
•Werkt cholesterolverlagend
•Tarwesap is een levende bron en voorziet ons lichaam van levende ‘zonne-energie’!

Je kunt tarwegrassap zelf persen, maar alleen in een koude pers/slowjuicer. In een sapcentrifuge gaat het niet omdat je het gras dan vermaalt en er grasresten in het sap terecht komen. Die zijn niet te verteren voor ons lichaam.
Simpeler is het om tarwegraspoeder te kopen, bij de natuur- of gezondheidswinkel. Het smaakt van zichzelf licht zoet en heeft een prachtige smaragdgroene kleur. Je kunt het oplossen in water, maar ook over salades strooien of door smoothies mengen. Drink smakelijk!

(Bron: Artikel vrij naar missnatural)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.