Betere seks door yoga

Nog een tip voor vrouwen – en mannen – die zich seksueel ingedut voelen: ga op yoga! Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat het je seksleven verbetert. De Harvard Medical School deed onderzoek onder veertig gezonde vrouwen tussen de 22 en 55 jaar oud en vroeg hen om 12 weken lang dagelijks een uur lang 22 specifieke yogaposities (asana’s) te beoefenen. Deze asana’s werden uitgekozen omdat ze een positief effect zouden hebben op buik- en heupspieren, spijsvertering, gewrichten en humeur.

Na de onderzoeksperiode bleek dat 75% van de vrouwen een aanzienlijk beter seksleven had dan daarvoor. Uit de vragenlijsten die de vrouwen zowel voor als na de onderzoeksperiode moesten invullen, concludeerden de wetenschappers dat yogasessies het verlangen, opwinding, orgasme en de ook de tevredenheid met de seks versterken. Met name de vrouwen van 45+ bleken op verschillende punten uit de vragenlijst aanzienlijke verbeteringen te ervaren.

Bij een beter seksleven houden de positieve effecten van yoga nog niet op. De ontspannende werking van yoga zorgt bijvoorbeeld voor een betere nachtrust. Zelfs 20 minuutjes per week kan je al sneller en langer laten slapen. Het lichaam kan zich tijdens zo’n nacht beter herstellen en de huid straalt veel meer. Het herstelproces begint overigens al tijdens een yogasessie: het buigen, strekken en jezelf in allerlei ogenschijnlijk onmogelijke posities wringen geeft het lichaam een full-organ massage, waarbij de bloedsomloop gestimuleerd wordt en giftige stoffen sneller afgevoerd worden.

Ook handig: yogi’s zijn vaak veel beter in andere sporten. Dit komt door flexibelere spieren en een versterkte focus. Wie het liever bij alleen yoga houdt, zit sowieso goed: yoga blijkt namelijk het meest positieve effect te hebben op humeur en gemoedsgesteldheid. Wie tijd maakt om yoga te beoefenen, wordt extra beloond: door regelmatig te bewegen kun je nog langer genieten van een schoon, uitgerust lichaam en een spetterend seksleven. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat mensen die veel bewegen langer leven. Of beter gezegd: biologisch gezien negen jaar jonger zijn dan anderen. Wie drie uur per week flink zweet, kan zijn DNA tot negen jaar jonger maken.

Bron: vrij naar een artikel op Earth Matters

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.