Uit liefde voor onze borsten

We nemen ze – tenzij ze ‘ziek’ zijn – meestal als een vanzelfsprekend lichaamsdeel aan en vaak worden ze in veel te kleine BH’s gepropt. De vrouwelijke borst. Ze verdienen veel meer lof dan wij ze geven. Volgens een onderzoek van Hunkemoller draagt 80% van de Nederlandse vrouwen zelfs een verkeerde maat BH. Door actrice Angelina Jolie, die de hare onlangs uit voorzorg/angst voor borstkanker liet verwijderen, staan ze helemaal in de schijnwerpers. Hier een paar interessante en belangrijke weetjes over onze borsten:

1. Borsten willen vrijheid.

Zit je BH te strak of knelt hij ergens, dan kan dit de stroom van lymfevocht in de borsten zelf, de armen en schouders beperken. Daardoor kunnen toxines zich ophopen in het borstweefsel. BH’s met beugels zijn de grootste boosdoener, want het metaal kan ook nog eens de energiestroom door het borstgebied ontregelen. Volgens recente Franse studies hebben vrouwen die geen bh dragen steviger borsten, zelfs als ze ouder worden. Door zonder BH oefeningen te doen en te dansen kan je lichaam de natuurlijke stroom van lymfevocht ondersteunen. De natuurlijke beweging van de borsten blijkt namelijk een essentieel onderdeel voor een gezond lymfesysteem.

2. Borsten hebben massages nodig

Ik zie de heren al opveren: jaaa, wil ik doen! 🙂 Zonder gekheid, dit heeft natuurlijk niets met erotische massages te maken. Omdat er geen spierweefsel in borsten zit, kunnen we best wat assistentie gebruiken voor een betere bloedcirculatie. Borsten bestaan voor het grootste deel uit vetweefsel, verbindende weefsels en (melk)klierend, zenuwbanen en lymfeknopen. Ze zelf masseren – of dit door een echte liefhebber laten doen – kan een belangrijk hulpmiddel zijn om bloed- en lymfe te laten circuleren en om ophopingen van toxines en hormonen in het vetweefsel te voorkomen. Masseer ze liefst dagelijks met een natuurlijk, koudgeperste olie, zoals kokosnoot, amandel of jojoba olie. Of essentiele olieen zoals roos, jasmijn, salie aan je olie toevoegen. Door de massages leer je je borsten beter kennen en kun je eventuele veranderingen sneller opmerken. Gebruik hiervoor zachte, rondgaande bewegingen.

3. Borsten zijn energiecentrales

De traditionele Chinese geneeskunst is een compleet gezondheidssysteem dat al duizenden jaren bestaat. Het is gebaseerd op de beweging van energie door het lijf op de meridianen (energielijnen) en de acupunten (energieknopen op de meridianen). Er lopen maarliefst zes meridianen door het borstgebied en drie daarvan zijn die van de nieren, de lever en de maag. De plaatsen waar tevens de meeste knobbels en kankers ontstaan. De Traditionele Chinese geneeskunst behandelt borstkanker door de energie (Chi) – die vastgelopen is op deze meridianen – weer in beweging te krijgen. Acupunctuur en holistische geneeskunde kunnen je borsten gezond houden en deze behandelingen kunnen ook in combinatie met andere heelwijzen gebruikt worden.

4. Borsten zijn als kanaries

Heb je wel eens gehoord over de kanaries die in koolmijnen werden gebruikt? De mijnwerkers namen ze mee de mijnen in vanwege hun hoge gevoeligheid. Waren er  er toxische gassen in de buurt of kwamen die op bepaald moment vrij, dan reageerden de onfortuinlijke vogeltjes direct door te sterven. Het was voor de mijnewerkers een seintje om snel-snel naar buiten te gaan. Ook borsten zijn extreem gevoelig en krijgen informatie uit hun omgeving. Zo nemen de aureolen rond de tepels bijvoorbeeld speeksel op van de baby en krijgen daaruit informatie over welke voedingstoffen en immuunfactoren de baby nodig heeft.

Borstkanker is op dit moment de meest voorkomende kankervorm in vrouwen in de USA, en dat komt hoogst waarschijnlijk niet omdat de borsten zelf of onze genen ‘fout’ zijn. De borsten werken in dit opzicht als kanaries die ons laten weten dat onze omgeving toxisch is en dat we de manier van omgaan met onze gezondheid, ons eten en zaken zoals toxines waaraan we onszelf blootstellen moeten veranderen. In de VS worden mensen in vergelijking tot 100 jaar geleden blootgesteld aan 70.000 meer chemische stoffen die zitten in onze lucht, voeding, water, huizen, auto’s, kleding en meer. One borsten laten ons weten dat we gezonde veranderingen moeten doorvoeren voor ons eigen leven, en dat van ons nageslacht.

5. Borsten zijn prachtig

Aan al die vrouwen die er nog aan twijfelen omdat ze denken niet over de ‘ideale’ borsten te beschikken: je borsten passen prima bij je! Alle borsten zijn mooi. Ze veranderen van vorm en grootte naarmate je ouder wordt en dat is helemaal oke. Sommige mannen houden van grote borsten, andere van kleine en andere van middelgrote. Maar welke vorm en grootte ze ook hebben: ze zijn perfect. Houd dus van je borsten! Ze hebben superkrachten, zijn intelligent en onmisbaar.
(Bron: vrij naar karamariaananda.com)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.