Armin van Buuren langs de fit-ladder

Armin van Buuren langs de fit-ladder Een tijdje geleden alweer interviewde ik onze ster-dj Armin van Buuren. Een ongelofelijk aardige man en het gun het hem van harte dat hij ook bij ons nieuwe Koninklijke paar zo in the picture staat. Hier een korte samenvatting van het interview:

Hoe blijf jij fit tijdens al je wereldtournees?
Armin: “Ik loop hard. Ik gebruik geen drugs en ik rook niet. En ik probeer op mijn eten te letten en niet teveel te zuipen. Het lukt niet altijd. Maar drugs heb ik nooit interesse in gehad, dus dat gaat van nature. Ik word meer gedreven door de passie voor muziek. Het enige wat fysiek en geestelijk volgens mij heel slecht voor me is is zoveel reizen. Ik heb er een hekel aan.”

Waar loop je hard, in de fitness-centra van de hotels?

Armin: “Nee. Ik moest op een gegeven moment wel aan mijn conditie gaan werken. Dat is ook beter voor mijn weerstand, anders word ik vaak verkouden enzo. Dus ik loop buiten en het leuke daarvan is weer dat ik wat van de stad zie. In San Diego ben ik bijvoorbeeld een heel eind gaan lopen en daar zit die basis met allemaal vliegdekschepen. Ik kwam een hele groep militairen tegen die ook aan het hardlopen waren. Dus dan maak je nog eens wat mee. En twee dagen later liep ik weer hard in Atlanta, en weer twee dagen later in Washington, langs het witte huis. In Amerika is het ook een heel gebruikelijk beeld dat je mensen ziet hardlopen door de stad. En dan loop ik gewoon mee met een Ipod op.”

En je let ook op je eten?
Armin: “Ja. Maar dat lukt niet altijd hoor. Soms kom ik ergens aan en dan heb ik nog maar een uurtje de tijd om me voor te bereiden en te douchen. En dan kies ik af en toe wel voor gemak en de hamburgertent. En dan neem ik ook iets stevigs, want ik kan niet vier of vijf uur draaien op een salade. Maar als ik wat meer tijd heb kies ik er wel voor om bewust te eten. Anders houd je het niet vol. Favoriet is bij mij wel oosters: thais, chinees en japans: sushi.

Ben jij een metroman?
Armin: “Ja, zeker. Ik ben een mama’s boy. Als je metro bent dan ben je in touch met je female side. Ik ben door mijn moeder opgevoed want mijn vader had het altijd heel druk als huisarts. Veel verantwoordelijkheid over een grote praktijk. Dus ik ben heel close met mijn moeder. Daarom ben ik nu meer metro dan macho. Ik ben ook een beetje ijdel. Ik werd bijvoorbeeld een keer uitgelachen door twee vrienden die altijd hun gezicht insmeerden met dagcreme. Ik deed dat niet, maar dat doe ik nu ook.”

En je gebruikt ook een speciale Hollandse gel die moet worden ingevlogen als ze het merk niet in het buitenland hebben?
Armin: “Haha, nee. Zo erg is het niet. Maar ik sta voor een optreden wel drie keer voor de spiegel heen en weer te draaien van: ‘Moet ik dit aan of dat aan?’”

Is het lastig voor jou om een vriendin te hebben als je zoveel op reis bent?
Armin: “nee, ik vind het juist lekker. Ik heb Erika wel eigenlijk een beetje te vroeg leren kennen want ik had nog wel een paar jaar door willen feesten. We zijn al acht jaar bij elkaar. Maar ik heb de ware voor mijn gevoel wel gevonden. Ze begrijpt me en laat me heel erg vrij. Liefde is eigenlijk een optelsom van moois, het voelt heel goed tussen ons. Tuurlijk heb je af en toe irritaties. Maar dat is zo voorbij. En ze gaat regelmatig een weekje mee op tournee.”

En hoe is dat met groupies?
Armin: “Nee, dat is meer iets voor popsterren. Ik krijg eigenlijk alleen gewoon normale, leuke reacties.”

Is het bij jou ’s nachts leven en overdag slapen?Armin: “Nou, ik probeer wel een beetje normaal ritme te behouden. Het fijne is dat ik altijd en overal wel kan slapen. Ik werk zeven dagen in de week en dan lig ik ook in vliegtuigen te slapen. Dan slaap ik wel een stuk slechter, dan zijn het meer hazenslaapjes.”

Ga je wel eens naar de sauna of laat je je masseren?
Armin: “Heel af en toe. In mijn vakantie ben ik met mijn vriendin naar Mexico geweest en daar zaten we in een heerlijk hotel waar we ons helemaal top hebben laten verwennen. Ik vind het op dat moment wel lekker hoor, maar ik waardeer het minder dan mijn vriendin. Doe het meer om iets met haar te gaan doen.”

Je bent de nr. 1 DJ van de wereld. Hoe verklaar je dat wereldwijde Nederlandse succes?Armin: “Ik moet je daar een geheim over verklappen. Zowel Tiesto en ik eten een heel speciale soep. Ik kan je de ingrediënten niet prijs geven… Nee, zonder gekheid. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat Nederland de dansmuziek van begin af aan heel goed begrepen heeft. We hebben natuurlijk best een liberale denkwijze hier en daar mogen we de overheid ook wel eens voor bedanken. De overheid heeft heel snel begrepen dat je grote feesten kunt verbieden, maar dan wordt het in de illegaliteit gedaan in kraakpanden enzo. Of je kunt ervoor kiezen om ze te laten gaan en dan gebeurt het in een controleerbare omgeving. En dan zijn er 4000 mensen die ook nog een beetje op elkaar kunnen passen. Als er dan een paar leden bij zijn die gek gaan doen, die zitten er altijd wel tussen, dan worden die snel tot de orde geroepen en verwijderd.
En er is altijd veel aandacht besteed aan dansmuziek op de radio, dus daarom leeft dansmuziek hier meer.

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.