Isaac Shapiro weer in Nederland

Vanaf aanstaande woensdag 24 april tot en me donderdag 9 mei kun je weer in de Amsterdamse Muiderkerk terecht voor satsang met Isaac Shapiro. Isaac werd geboren in Johannesburg, Zuid Afrika en is in U.S.A. opgeleid als therapeut. In 1991 ontmoette hij de mystieke Sri Poonjaji, een volgeling van Ramana Maharshi, in Lucknow, India. Deze mysticus, die ook liefdevol Papaji wordt genoemd, stuurde Isaac een paar jaar later de wereld in om zijn wijsheid met de mensen te delen. Sindsdien geeft Isaac, die tegenwoordig in Australië woont, op allerlei plaatsen ter wereld satsangs (uit het Sanskriet, sat = waarheid, sanga = gezelschap) en stille retraites.

Tijdens deze bijzondere bijeenkomsten merk je dat Isaacs wijsheid in eerste instantie bestaat uit de oude Indiase leer van de Advaita Vedanta (de leer van de non-dualiteit), die Isaac combineert met een vleugje neurofysiologie, een snufje kwantumfysica en een fikse dosis begrip van hoe de menselijke geest werkt. In satsang wordt iedereen uitgenodigd om (levens)vragen te stellen. Isaac geeft hierop zijn respons. In veel gevallen betekent dit, dat hij geen oplossing of antwoord aandraagt, maar je uitnodigt tot zelfinzicht. Waardoor je vraag als het ware wegvalt en er ruimte is voor stilte en rust waardoor nieuwe inzichten en inspiratie opborrelen in jezelf.
Voor precieze tijden en meer info kijk je hier. Enjoy, en wellicht zie ik je daar.

Namaste!

Tags: , , , , , , , , ,

2 Responses to “Isaac Shapiro weer in Nederland”

 1. guus schilder25 april 2013 at 18:33 #

  het zou na al die jaren (ik heb ‘m nog daar in die Zorba disco op de Wallen meegemaakt, bijv.) best wel es de eerste keer kunnen zijn dat ‘k oók een vraag wil stellen. En daarna? Ben ‘k klaar. Sal je sien.

 2. JA21 februari 2014 at 16:58 #

  Isaac komt alleen in de muiderkerk aan het oosterpark te amsterdam, jaarlijks, vanaf eind april tm bijna eind mei, wat je daar mee kan maken (vrijwillige bijdrage) is een ontmoeting met de spiegel naar je eigen zijn, zonder woorden, gewoon wie je bent, en dat te laten zijn als je “2e” natuur, terwijl je eertse er al is. Je kan na deze face to face ontmoeting op de stoel bij isaac ook evt. vragen stellen, het is een ontmoeting met je orginele zelf, die je achterliet ver weg in je jeugdjaren.
  voorbeelden zijn te zien op het youtube kanaal van isaac shapiro en die van zijn mediaman arpito wolff. veel plezier, werkelijk een meester met ook grote plaats voor humor en relativering “in het NU”
  the silence is een mooie doku over de retreats die hij ook jaarlijks geeft in venwoude.
  J

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.