Leven in overvloed: het is dichterbij dan we denken!

[Scroll down for English] De VPRO zond onlangs een erg gave documentaire uit over overvloed. In het programma Tegenlicht ging het over overvloed en hoe onze wereld er binnen een jaar of tien, twintig uit zal zien. Zo zal energie nagenoeg gratis zijn omdat zonne-energie overal beschikbaar is, wordt er op grote schaal zoet water van zout water gemaakt en groeien er tomaten in de woestijn en kunnen we onze eigen gebruiksvoorwerpen maken door middel van 3D printing. Erg inspirerend om te zien, hier de link, have fun! 

Dutch televisionstation VPRO aired a documentary not too long ago about  abundance. It shows how our world can look within 10-20 years. Energy will be almost for free because solar energy is available everywhere, sweet water will be made from salt water on a large scale so we can grow tomatoes in de desert. And we can make our own utilities by 3D printing. Very inspiring, just follow this link for hope and glory. 😉 It is spoken in English and has Dutch subtitles.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Leven in overvloed: het is dichterbij dan we denken!”

 1. Rain24 april 2013 at 01:40 #

  Dag Viola,
  De lijnen raken elkaar en zo komen we steeds naar elkander.

  Zo ook met het onderwerp Voedsel, ik start per mei as met het testen om groente te kweken vanaf je eigen vensterbank. zie http://mygib.webs.com/ voor meer informatie.

  Met gebruik van hydrocultuur kunnen we ervoor zorgen dat we onze eigen voedselproducent worden. Lees: overvloed creëren.

  Groet, Rain

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.