Laat je redden door bloemen

Naar de tandarts gaan is niet mijn hobby, maar vandaag moest het weer eens gebeuren. Gelukkig heb ik tegenwoordig een aardig, puur natuurlijk middeltje tegen zenuwen, ‘shock’ en pijn: Rescue Remedy druppels van Bach. Vooraf een paar druppels onder de tong, en na de behandeling nog een paar bij wijze van ‘anti-shock’.

Het werkt super, ik kan me beter ontspannen als ik in de tandartsstoel lig; van samengebalde vuisten, gespannen nek en schouders en samengeknepen billen is geen sprake meer. Tussen de bedrijven door kan ik zelfs een relaxt babbeltje maken met de tandarts en zijn assistente. Ook fijn: na het innemen van de druppels is er geen sprake van een ‘verdovend’ effect, je voelt je nog net zo wakker en alert als daarvoor.

Ik heb de Bach-druppels ooit ontdekt toen ik op vakantie van een stenen trapje viel en mijn scheenbeen behoorlijk bezeerde. Iemand gaf me een paar druppels en het gevoel van ‘shock’ verminderde vrijwel direct, waardoor ik ook beter tegen de pijn kon. Ook dieren reageren heel goed op de Rescue Remedy druppels, je kunt ze geven voor en na dierenartsbezoek, op oudjaarsavond of als hond, kat of paard ergens van is geschrokken of gewond is geraakt. Je kunt de druppels rechtstreeks in de bek geven, of door het drinkwater mengen.  Ik heb tegenwoordig altijd een flesje in mijn handtas voor EHBO.

Bach Rescue Remedy is gemaakt van puur natuurlijke ingredienten, een combinatie van vijf Bach-bloesems Rock Rose, Cherry Plum, Clematis, Star of Betlehem en Impatiens. Ze worden al zeventig jaar in meer dan zesenzestig landen gebruikt. Ieder van deze bloesems heeft een specifieke invloed, de optelsom van dit prachtige vijftal is ontspanning en rust.

De Rescue Remedy haal je bij de biowinkel of bijvoorbeeld de Tuinen, het kost 16,95 voor 20 ml en het is er – zie plaatje hierboven – ook in spray, pastilles, kauwgom, smeltcapsule (pearl) en in creme en gelvorm. Je kunt het langere tijd achter elkaar gebruiken en ook in combi met andere middelen, wat het ook geschikt maakt voor ouderen en kinderen. Situaties waarbij het ook super helpt: knikkende knieen voor een presentatie, knarsetanden in de file, tot tien tellen bij jengelende kinderen, onrust als je trein of vlucht vertraging heeft of voor een belangrijk (sollicitatie)gesprek. Ben je een slechte (in)slaper, dan is er ook een versie die malende gedachten tot rust brengt en ontspant: de Rescue Nacht. Aanrader dus!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.