Vrouwen en Chakra’s

In haar boekje ‘Spiritueel door de Overgang’ beschrijft Lisette Thooft erg mooi hoe je je vrouwelijkheid op het niveau van je chakra’s in balans kunt brengen. Het begint uiteraard met herkennen hoe en waar ze uit evenwicht zijn en Lisette geeft daar heel herkenbare aanwijzingen voor. Ik heb het enigszins vrij naar haar woorden opgetikt. Lees je mee?

Het eerste ofwel wortelchakra, onderaan de ruggengraat, beinvloed de mate waarin je je thuis voelt in de wereld, je grondhouding. Als je chakra op dit niveau uit balans is, eet je waarschijnlijk te veel en worstel je met je gewicht. Ook materialisme en hebzucht steken op dit niveau de kop op, wellicht ben je koopziek of bunkert spullen ‘voor later’. Ben je op dit basisniveau in balans, dan heb je geen levensangst en weet je maat te houden in voedsel en andere materiele geneugten. Je geniet van het aardse, maar kunt ook zonder.

Ben je op het niveau van je tweede chakra uit balans, dan ben je seksueel onverzadigbaar. Deze chakra zit ter hoogte van je baarmoeder en kan je zeer manipulatief maken naar mannen toe. Uit balans uit zich dat door verleiding in te zetten en constant je charmes in de strijd gooien om je zin te krijgen. Misschien sta je wel bekend als mannenverslinder. Dit chakra onder controle krijgen, houdt in dat je seksuele macht opgeeft en jezelf als mens presenteert aan de andere sekse, niet als vamp.

Richt jij je emotionele aandacht zo intens op je partner of de meest geliefde mensen om je heen dat je ze haast niet met rust kunt laten? Dan is waarschijnlijk je derde chakra, het centrum van je persoonlijke relaties, je zonnevlecht, uit koers. Je bent dan continue in competitie met je geliefde(n). Uiterlijk ben je wel lief en aardig, maar onder de oppervlakte woedt continue een soort oorlog waarbij je – al dan niet stiekem – met hem wedijvert. ‘Ik weet het beter, ik kan het beter.’ Dit chakra in balans brengen betekent je relaties opschonen, zelf vrij worden en de ander vrij laten.

Het vierde chakra zit op harthoogte en als deze niet in evenwicht is, verstik je je geliefde bijna met moederlijke zorg. Je bent dwingerig in het aanbieden van hulp en geeft constant advies. Alles natuurlijk onder het mom van liefde en de bestwil van geliefden. Hier is ook bezitsdrang aan het werk. Dit chakra in evenwicht brengen betekent dat je open en vriendelijk wordt, zonder dwingerig te zijn. Je laat je geliefde los zonder het contact te verbreken of hem je liefde te ontzeggen.

Het vijfde chakra zit op keelhoogte en is uit balans als jij je man – en/of andere geliefden – vaak uitfoetert. Met vlammende woorden reduceer je hem tot niets. Een man die het waagt om met zijn vrouw in discussie te gaan over de relatie, kan het gevoel krijgen dat er een soort negenkoppige draak tegenover hem staat. Iedere keer als hij er een kop afhakt, groeien er twee terug. Het vijfde chakra uit balans is continue aan het woord,  je komt er bijna niet tussen. Je brengt dit in balans door meer stilte in je leven te brengen en alleen maar te zeggen wat echt belangrijk is.

Is er verstoring in je zesde chakra, dat van het derde oog dat staat voor intuitie en het innerlijke weten, dan ben je een betweetster. Veel vrouwen weten werkelijk heel veel. Ze zien alles, merken details op die anderen ontgaan en zijn detectives in het combineren van kennis. Ze hebben daardoor veel dingen door, lang voordat mannen het beseffen. Is je zesde chakra in balans, dan weet je wanneer je kennis moet delen en wanneer dit niet gepast is. Je gunt anderen tijd voor hun eigen ontwikkeling, je laat anderen hun eigen fouten maken zonder jouw raad op te dringen.

Is je zevende chakra, dat van spiritualiteit niet in evenwicht, dan ben je onverzadigbaar in je spirituele ambities. Je wilt de hele wereld in het licht zetten, je bidt om heil voor de wereld en visualiseert geluk voor iedereen op aarde alsof het allemaal jouw domein is. Is dit chakra in balans, dan kun je ook accepteren dat de wereld nu eenmaal niet perfect is. Dat ellende en pijn er ook bij horen en net zo goed volmaakt zijn in hun verschijning. Je kunt ontspannen en in stilte afwachten wat er op je af komt en wat er van je gevraagd wordt.

***

Het boekje van Lisette is ook erg het lezen waard als je nog niet in de overgang zit! Het is hier te koop.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.