Top 5: vroegtijdig overlijden komt door…

Iedereen zal op een dag overlijden, dat is een zekerheid die je al meekrijgt bij je geboorte. Wel heb je zelf invloed op hoe je zo gezond mogelijk kunt leven zodat je je aardse kleed – als het tijd voor je is om verder te gaan – zachtjes af kunt leggen, in plaats van na een nare, lange, ernstige ziekte. Een super artikel over dit onderwerp las ik op earth matters. Het is geschreven door natuurgeneeskundig therapeut en mental coach Hayo Bol en het volledige artikel lees je hier. Ik noem hier zijn Top 5 van (voortijdig) overlijden en geef er korte quotes van Dhr Bol bij:

1. Suiker:
Suiker maakt moe. Suiker verstoort de mineralen en vitaminen balans. Suiker is de oorzaak van allerhande infecties en vleesbomen. Suiker is voedsel voor schimmels, gisten, bacteriën en parasieten in het lichaam. Suiker maakt dik. Suiker veroudert en verslechtert de werking van de organen met name de darm. Suiker houdt vocht vast.

2. Stress
Het lijkt erop dat de Westerse mens verslaafd is aan een vorm van stress die het lichaam voortdurend aanzet tot het maken van veel adrenaline. Dit is schadelijk voor de tussenwanden van de cellen en voor de darmwand. Stress beschadigd de weerstand en maakt je gevoeliger voor infecties. Het neemt net als tabak veel vitamine C die eigenlijk ergens anders voor bedoeld is. Stress wordt vooral aangemoedigd door het verstand dat zich opwindt over alledaagse fenomenen.

3. Toxines en chemicalieen
Detoxen is populair. Dus het besef dat we in een ‘giftig’ milieu leven is tot veel mensen doorgedrongen. Toch roken er verbazend veel spiritueel geïnteresseerde mensen tabak. Of erger: men gaat aan de Ayahuasca, Peyote, Weed of paddo’s. Niet beseffend dat dit een chemische instant verlichting geeft. Dat kan een mooie profane beleving geven, maar de residuen van deze chemische verlichting blijven wel mooi in je bindweefsel zitten. Met alle krankzinnige gevolgen van dien. Overigens geven narcose, morfine en de zware pijnstilling –  die regulier worden gebruikt – soortgelijke effecten. Het vreemde is dat gifstoffen in het lichaam negatieve gedachten produceren. Zodra de weerstand zakt door bijvoorbeeld vermoeidheid, zit je minder lekker in je vel. Je wordt gevoelig voor angst, boosheid of twijfel.

4. Ondervoeding
Waarom mensen sterven aan ondervoeding is omdat we te weinig enzymen eten. Ze komen namelijk steeds minder voor in ons dagelijks voedsel. We koken en maken het eten chemisch gezien kapot. De grond is eenzijdig belast en levert minder mineralen aan de planten. Kortom we hebben een structureel te kort wat op de langere duur leidt tot chronische tekorten aan mineralen en vitamines. Deze uitputting zorgt er vervolgens voor dat ziekte zijn intrede kan doen.5. Dehydratatie

Het belangrijkste nadeel van dehydratatie is dat we tegenwoordig te weinig bewegen waardoor de lymfe langzamer gaat stromen. Zoals u weet bevat de lymfe alleen witte bloedcellen en deze cellen zijn van levensbelang voor het bestrijden van infecties. Door te weinig vocht en te weinig bewegen kunnen organen achteruitgaan, ontstaan er ontstekingshaarden en blijven toxines langer onderweg in het lichaam dan strikt noodzakelijk.

(Bron: Earth Matters, Dhr Hayo Bol).

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.