Witte salie branden

Vorig weekend was ik op het Happinez Festival en wat me iedere keer opvalt tijdens dit soort evenementen is dat ik me ontpop tot een soort Ekster. Al die standjes met glanzende edelstenen, boeken, dromenvangers, kruiden, tarotkaarten en sieraden hebben een enorme aantrekkingskracht op mij.  🙂

Ik heb me enigszins kunnen inhouden en heb alleen Witte Salie (white sage) en een mooie Albone schelp om het in te branden aangeschaft.  Volgens ingewijden heeft Witte Salie een sterk reinigende werking en het geeft ruimte. Het wordt ook wel indianenwierook genoemd en je kunt er je hele huis, spullen – en je eigen aura – mee ontdoen van negatieve energieen.

De plant die je in gedroogde vorm koopt om te branden heeft een zilverwit blad en heeft een indringende geur. Door de Amerikaanse Indianen werd het niet alleen gebruikt tijdens zuiveringsceremonies en het zuiveren van leefruimten, maar men  brandde ook Witte Salie om positieve “spirits” om hulp en begeleiding te vragen.

Van het parelmoer van de Albone schelp wordt gezegd dat het dezelfde krachten in zich draagt als edelstenen. De verschillende kleuren hebben een balancerend effect op alle chakra’s. Vooral de hartchakra wordt verlicht van angst,verdriet en bezorgdheid. De link met het element water suggereert dat Abalone schelp een krachtige reiniger is. Algemeen wordt gezegd dat de Abalone schelp rijkdom, kracht en een lang levenschenkt. Astrologisch wordt ze verbonden met het teken Kreeft. Hij is dus goed te gebruiken om witte salie in te branden en de omgeving te zuiveren.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.