Zorg voor je hart

Hoge bloeddruk komt tegenwoordig veel voor en ik hoorde dat veel huisartsen nog steeds liever recepten uitschrijven dan echt goed gezondheidsadvies geven. Door pillen te slikken, pak je het probleem niet bij de wortel aan. Heb je hoge bloeddruk, dan is het allereerst natuurlijk raadzaam om met slechte gewoontes zoals teveel en te vet eten en roken te stoppen. Daarnaast geeft het Californische HeartMath Institute deze tip:

‘Contact maken met je hart en met positieve gevoelens is de snelste en eenvoudigste manier om je systeem in coherentie te brengen. Enkele seconden bewust gevoelde liefde is al genoeg om meer synchroniteit, afstemming en flow te bewerkstelligen.’ Het instituut ontwikkelde software om het effect van gedachten en stemmingen zichtbaar te maken op de hartritmefrequentie. Iedere emotie blijkt een meetbaar effect te hebben. Gevoelens van compassie, liefde, aandacht en waardering laten een rustig en vitaal hartritme zien. Boosheid, frustratie, angst en onveiligheid geven een hoekig en grillig beeld.

Als een groep gestresste managers van Motorola (een kwart van hen heeft hoge bloeddruk) iedere dag bewust contact maakt met hun hart en daarbij positieve gevoelens oproept, zijn hun gezondheidsklachen na een half jaar verdwenen. Ook diabetespatienten scoren na zes maanden beter op cruciale gezondheidsaspecten. De software wordt nu ook op scholen ingezet om kinderen te laten zien wat voor effect ruzie maken heeft en hoe eenvouding het is om een ander bewustzijn ‘aan’ te zetten door vanuit je hart te gaan voelen, in plaats vanuit je hoofd te denken.

(Bron: Prana, artikel Tijn Touber)

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.