Digitaal detoxen

Veel mensen nemen op vakantie de laptop mee en dus staat de aanwezigheid van wifi in hotels en appartementen hoog op het verlanglijstje. Een toenemend aantal toeristen is tijdens zijn vakantie vrijwel continue online.

“Internet-verslaving tijdens je vakantie lijkt mij geen goede ontwikkeling, zeker niet wanneer je iedere dag even je zakelijke e-mail checkt,” aldus directeur Michael Altewischer van Wellness-Hotels & Resorts – een keten van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen. “Om je hoofd tijdens de vakantie echt leeg te maken zou je je minimaal moeten afsluiten van je werkmail en laptop gewoon thuis of achter de balie van de accommodatie laten. Zeker in het vakantiesegment waarin wij opereren – wellness – kan de afwezigheid van wifi of een kluisje voor de laptop juist een verademing zijn. Een hotel zou deze dienstverlening aan vakantiegangers moeten gaan aanbieden. ”

Privé berichtjes plaatsen op Facebook en Hyves, een beetje Whatsappen, twitteren en sms-en hoort nu eenmaal bij moderne communicatie dus dat kan minder kwaad, stelt Altewischer. Het wordt een ander verhaal wanneer men tijdens zijn vakantie ook met regelmaat contact heeft met kantoor of op zakelijke e-mails reageert. Het vakantiegevoel wordt snel vervangen door stress wanneer men dagelijks meerdere malen contact met het werk heeft. We zijn steeds vaker connected en juist de vakantieperiode biedt de mogelijkheid om even digitaal te detoxen – ontspanning in je lijf en hoofd. Altewischer: “Hoewel vrijwel alle bij ons aangesloten hotels internet en wifi aanbieden, vinden wij het voor onze gasten beter indien ze zowel lijf ontspannen én hoofd leegmaken – uit dus die mobiele.”

Tags: , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.