Kwetsbaar zijn is mooi zijn

Gisteren een prachtige aflevering van wijsheid in de Happinez-scheurkalender die ik graag even deel. Het begint met de woorden van de Tibetaanse leraar Chogyam Trungpa: “Als tederheid vermengd met droefheid ons hart raakt, weten we dat we in contact zijn met de werkelijkheid.”

De tekst gaat verder met: ‘De legendarische Tibetaanse leraar Chogyam Trungpa (1939-1987) was een groot voorstander van openheid. Keer op keer vertelde hij zijn leerlingen om hun hart te openen voor de ervaringen die in het leven op je afkomen. Deze houding is oneindig veel moeilijker dan gewoontegetrouw lastige gevoelens van je af schuiven, jezelf ertegen wapenen of jezelf verdoven zodat je ze niet meer ervaart. Je kwetsbaar opstellen is dus niet gemakkelijk, maar het is wel nodig, tenminste als je wilt leven vanuit de diepten van je wezen. Geraakt kunnen worden betekent authentiek zijn. Hoe rauw het ook mag voelen. Maar wie zegt dat de werkelijkheid makkelijk zou moeten zijn?’

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.