Boekbespreking: Little Grandmother

Je kunt niet anders dan deze vrouw in je hart sluiten. Kiesha Crowther had het mijne al gestolen toen ze via korte Youtube filmpjes haar wijsheden de wereld in stuurde. Nu doet ze het ook in boekvorm. Leuk om nader kennis te maken met deze Amerikaanse vrouw die niet meteen de meest gemakkelijke jeugd had. Ze koos al snel het gezelschap van de natuur en dieren boven de mensen die haar mishandelden en het heeft haar gevormd tot de idealistische sjamaan die ze nu is.

In deze titel die simpelweg haar naam met de bijvoeging ‘Little Grandmother’ draagt, vertelt ze over hoe zij haar best doet om van deze wereld een mooiere plaats te maken. Heel open heeft ze het over haar visioenen en wat mij het meest raakt zijn haar woorden over de heling van het vrouwelijke en mannelijke. Er staat: ‘ Zachtheid, zachtaardigheid, ontvankelijkheid, liefde, nederigheid en mededogen worden niet gewaardeerd, terwijl ambitie, kracht, individualiteit, hebzucht en ego worden gewaardeerd en beloond. Als je om je heen kijkt, zul je zien dat de behandeling van vrouwen en de behandeling van Moeder Aarde hetzelfde zijn geweest. Beide zijn niet gerespecteerd, ze zijn misbruikt en hun ware geschenken, hun kracht en schoonheid zijn onderdrukt en gecontroleerd. We bevinden ons in een staat van disbalans die Moeder Aarde doodt en de mensheid ziek maakt. De vrouwelijke wijsheid en macht, die op vele manieren de kracht van onvoorwaardelijke liefde is, is lange tijd stil en slapende gehouden en moet weer verrijzen om ons wederom in balans te brengen.’

‘Het vrouwelijke heeft niet alleen betrekking op vrouwen,’ gaat Kiesha verder. ‘Het leeft ook in mannen en mannen spelen hierin een speciale rol. De heilige vrouwelijke kwaliteiten zullen opbloeien in de harten van mannen net zoals in die van vrouwen en veel mannen belichamen de vrouwelijke kwaliteiten in balans met de mannelijke kwaliteiten al. Voor veel mannen zal dat betekenen dat ze beschermers en tedere beheerders worden van het vrouwelijke – van de aarde, vrouwen en kinderen, van dat wat zacht is, onschuldig en kwetsbaar is. Mannen zullen hun kracht, hun wilskracht en hun gedachten gebruiken om de heilige balans van het leven te dienen, de Liefde te dienen, vanuit hun hart te handelen, wetend van de geweldige schoonheid die ze helpen beschermen, herstellen en verzorgen.
Dan verderop: ‘Ze zullen niet hoeven domineren of door ego en controle worden gedreven. Ze zullen graag op de achtergrond werken en het vrouwelijke toestaan om haar stem te hervinden en haar wijsheid te delen. Ze zullen open staan voor ontvangen en luisteren, niet slechts spreken en actief doen.’

Heerlijk om te lezen wat ook met mij – en vele anderen met mij – resoneert. Laten we hopen dat haar – en ons aller – inspanningen 0m de wereld een mooiere plaats te maken niet te laat zijn. Nog een mooie uitsmijter: ‘Er wordt altijd gezegd dat achter elke geweldige man een vrouw staat. Maar achter elke geweldige vrouw staat ook een vrouw. We zijn allemaal uit een vrouw – een Moeder – geboren. De moeder is alles, want alles, elke ademhaling, elke slok water die je drinkt, elke maaltijd die je hebt gegeten, al het moois dat je ooit hebt gezien, elke vriend en geliefde die je ooit hebt gehad, zijn je door je Moeder gegeven.’  

Het boek Little Grandmother door Kiesha Crowther is via deze link te koop, het kost 19,99 euro

Hier nog een filmpje van Kiesha:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.