Schrijf eindelijk je eigen boek!

Nederland telt 2,5 miljoen mensen die dromen van hun eigen boek. Het dagblad Trouw deed een enquête waaruit naar voren kwam dat er 1 miljoen hobbyschrijvers zijn in Nederland. En daarnaast nog eens 1,5 miljoen aspirant schrijvers; mensen die zeggen dat ze een boek willen schrijven, maar het nog niet doen.
Het verlangen om een boek te schrijven, dragen mensen vaak jarenlang met zich mee. Soms wordt er een eerste stap gezet, en verdwijnt het plan dan weer voor jarenlang in een bureaulade. Schrijvers-block? Of gewoon een te romantisch idee bij het schrijverschap? Ik denk dat het vaak het laatste is, want een boek schrijven is gewoon een paar maanden (of langer) keihard zwoegen.

Het auteursechtpaar Geert Kimpen & Christine Pannebakker organiseert voor al deze mensen die nu deze droom werkelijk willen realiseren, maar liefst drie  schrijfweken in Nederland. Tijdens de schrijfweek sta jij en jouw plan centraal. Geert & Christine kijken naar wat jij wilt schrijven, en zullen je een week lang coachen om dat te bereiken. Of je nu een autobiografie, een inspirerende bestseller, een thriller of een non fictie boek met jouw theorieën wil schrijven; zij denken met je mee, geven je feedback, en helpen je met de uitwerking.
Daarnaast geven ze workshops rond allerlei aspecten van het boekschrijven; over plot, personages, research, maar ook over praktische zaken, zoals; hoe vind je een uitgever, hoe maak je je boek bekend, enzovoort.

Het bijzondere van deze Schrijfweek is, dat er een uitgever mee reist van Uitgeverij De Brouwerij / Brainbooks, die de deelnemers mede adviseert over hun manuscripten. En uit iedere week wordt één manuscript gekozen dat ook na de Schrijfweek zal begeleid worden tot een uitgave. Drie deelnemers gaan dus naar huis met een boekencontract.
De schrijfweken vinden plaats in een voormalige wijnboerderij in Zuid Frankrijk, prachtig gerenoveerd, met zes wilde paarden op het landgoed, een zwembad, sauna en heel veel natuur om nieuwe inspiratie op te doen, temidden van het Katharenland.
Schrijf wel snel in want het altijd plaatsen in beperkt.
Wanneer? • Van 30/6 t/m 7/7/ 2012 • Van 21/7 t/m 28/7/2012 • Van 13/10 t/m 20/10/2012 Inschrijven; via deze link.

Door wie: Geert Kimpen is de auteur van o.m. de bestseller De Kabbalist die inmiddels 28 keer werd herdrukt en in 15 talen werd vertaald. Ook zijn andere romans De Geheime Newton en Rachel, of het mysterie van de liefde, werden vaak herdrukt. Christine Pannebakker stond met haar debuut Wie ben ik, in de top 25 van best verkochte boeken van 1996. Haar inspirerende moederschapboek Het Mama Masterplan is een everseller, die onlangs opnieuw werd uitgegeven, en ook haar boek Vrouwenpower kende een groot publiek.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.