Interview Annelies George, auteur ‘Op zoek naar Mary’

Vorig jaar publiceerde Annelies George onder het pseudoniem Cynthia Robensun het boek ‘Op zoek naar Mary’. Ik postte er al eerder een bespreking over, die je hier kunt vinden. Hier een kort interview met de schrijfster van de bijzondere roman.

Jij liet je inspireren door het leven van medium en natuurgenezeres Maria Kater (Brandt). Vertel eens hoe je met haar in contact kwam?
“In 2002 kreeg ik een zware longontsteking, waar ik maar moeilijk vanaf kwam. Met name de constante koorts en afnemende weerstand, baarde de medische wereld grote zorgen. Maanden van antibiotica slikken volgde, doch het hielp niet veel. Toen mijn longarts geen raad meer wist met de situatie, bracht iemand mij in contact met Maria. Ik dacht: ‘baat het niet dan schaadt het niet’ en ging naar haar toe.

Heeft ze jou ook geholpen met haar gave, zo ja, hoe?
“Ik was aangenaam verrast toen zij mij behandelde voor de nasleep van mijn longontsteking. Mijn lichaamstemperatuur daalde en na nog twee behandelingen was de koorts weg.”

Jij hebt de dood van Maria’s zoon Ron Boontjes verweven in dit boek. De hoofdpersoon en hij zijn elkaars ‘verloren liefde’. Is dit fictie of waar gebeurd? Leg eens uit?
“Dit heeft werkelijk plaats gevonden . Toen ik jong was heb ik een heftige, kortstondige, relatie met Ron gehad, welke hij abrupt eindigde zonder verdere opgaaf van reden. Vervolgens verdween hij uit mijn leven.”

Hoe zie jij de wereld tussen hemel en aarde, wat maakt jou zo zeker dat er ‘iets’ anders dan dit aardse leven is?
“Ik geloof dat dingen voorbestemd zijn, toeval bestaat niet. Dat alles wordt geregisseerd door iets wat hoger is dan de mens zelf. Daarom moet er in mijn beleving meer zijn dan alleen de aarde. Kijk nu eens naar mij: hoe bizar is het dat ik toevallig in contact kom met Maria omdat ik maar niet van een longontsteking af kom, uiteindelijk een boek over haar schrijf en bij het redigeren daarvan er achter kom dat zij de moeder is van mijn grote, verloren liefde? Voor mij is het altijd een raadsel gebleven waarom Ron destijds uit mijn leven verdween. Vijfentwintig jaar later ben ik dit alsnog te weten gekomen. Ik denk dat ‘de andere kant’ het belangrijk vond dat ik dit wist. Een andere verklaring daarvoor heb ik niet.”

Wat doe je, behalve het schrijven van dit boek, om mensen te attenderen op het spirituele?
“Ik ben bang dat het antwoord ‘niet veel’ moet zijn. Ik leef in een rationele zakenwereld, waar dit soort dingen niet aan de orde komt. Wel probeer ik een luisterend oor te bieden aan mensen in geval van overlijden van een naaste. Ik heb gemerkt dat mijn visie op leven en dood op een of andere manier een kalmerende werking heeft op de overgeblevenen.” (Noem het maar niets… red.)

Vertel eens wat schrijven met je doet? Is het altijd een hobby/passie geweest?
“Als kind ben ik daar al mee begonnen. Samen met mijn twee jaar oudere zus schreef ik in de zomervakantie korte verhaaltjes. Voor mij is het de ultieme ontspanning na een dag van hard werken. Ik probeer – hoe laat ik ook klaar ben – in ieder geval een uur te schrijven per dag zodat ik ontspannen kan gaan slapen!”

De hoofdpersoon in je boek is journaliste. In hoeverre is dat een beroep dat je zelf had willen uitoefenen?
“Ik heb die ambitie nooit gehad. Het paste in het verhaal om de zoektocht naar Mary te starten. Overigens baseer ik mij daarbij op de ervaring van een Spaans vriendinnetje. Zij was journaliste, maar is daarmee gestopt omdat ze het vak niet leuk vond.”

Een deel van de opbrengst van jouw boek gaat naar een stichting voor weeskinderen en jongeren in moeilijke gezinssituaties. Waarom; wat is de link met jou?
“Omdat Maria geen winstbejag nastreeft, wilde ik met een deel van de opbrengsten iets goeds doen. Ik heb zelf helaas in mijn leven geen kinderen kunnen krijgen. Voor mij was het een logische stap het doel van mijn Stichting te richten op kinderen in Nederland.” (Mocht je willen bijdragen, dan is hier de link).

Er komt een vervolg op ‘Op zoek naar Mary’. Wanneer kunnen we dit verwachten?
“Ik heb besloten eerst mijn allereerste roman, gebaseerd op mijn interactie als vrouw in de door mannen gedomineerde, financiële wereld af te maken. Ik verwacht dan ook, dat het vervolg ‘Mary en Jessie’ in de loop van 2013 uitkomt. Het script ligt al klaar. Het is slechts een kwestie van tijd en afmaken!”

Tags: , , , , , , , , , , ,

5 Responses to “Interview Annelies George, auteur ‘Op zoek naar Mary’”

 1. Willemien de Haas2 augustus 2012 at 19:05 #

  2/8 Voor een vandaag jarige Annelies:

  Allereerst van harte gefeliciteerd. Ook met dit interview en je zienswijze, waar ik natuurlijk al veel van weet.
  Een mooi boek om te lezen, en niet te vergeten de eigenlijk daarbij horende gedichtenbundel RON.
  Kijk uit naar je volgende roman.
  Liefs
  Willemien

 2. jenny schoo7 september 2012 at 20:11 #

  Leuk om te lezen allemaal,maar 25 jaar geleden had ik een heftige relatie met Ron.

  • Annelies13 september 2012 at 18:57 #

   Hi Jenny,
   Dat klopt. Ron heeft jou na mij ontmoet, zoals ik van Maria begreep. Hij heeft in zijn leven uiteraard nog meerdere relaties gehad.
   grt
   Annelies

 3. Viola11 september 2012 at 14:35 #

  Dit is de link naar een uitzending over Maria Kater-Brandt. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1287253

 4. jenny9 juli 2019 at 17:53 #

  Ik had 6 jaar relatie met Ron toen mijn grote liefde. maar ging fout omdat hij zwaar aan de drugs zat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.