De zeven Chakra’s – en waar ze voor staan

*Het eerste Chakra wordt ook wel de Wortel Chakra genoemd en zit precies op het perineum. Het perineum zit bij de man tussen de ballen en de anus en bij de vrouw tussen de vagina en de anus. Het verbindt je lichaam met de aarde en staat voor je lijf en overleven, welvaart, materialisme en geaardheid. Het eerste Chakra wordt in het Sanskriet Muladhara genoemd.

*Het tweede Chakra is ons Sacraal Chakra of sexueel Chakra, in het Sanskriet heet het Svadishthana. Deze Chakra zit – als je je duim op je navel houdt – een handbreedte eronder. Het is verbonden met emotionele identiteit, seksualiteit, voortplanting en emoties.

*Het derde Chakra is onze zonnevlecht of Plexus Solaris, in het Sanskriet Manipura geheten. Deze Chakra zit met de pink op de navel een handbreedte boven de navel. Het is verbonden met ego, identeit, eigenwaarde, voor jezelf opkomen en handelen.

*Chakra nummer vier is ons Hart Chakra, dat in het Sanskriet Anahata heet. Deze Chakra zit bij je hart en is verbonden met je sociale identiteit, medelijden en mededogen en vanuit je gevoel leven.

*Het vijfde Chakra is onze Keel Chakra, in het Sanskriet Vissudha genaamd. Deze Chakra zit bij de keel en is verbonden met onze creatieve identiteit. Je uiten, communicatie, mening laten horen zijn de trefwoorden.

*Het zesde Chakra wordt ook wel ons derde oog genoemd. In het Sanskriet heet het Ajna. Deze Chakra zit ietsje hoger tussen beide wenkbrauwen en is verbonden met ons archetypische identiteit. Intuïtie en verbeeldingskracht behoren hiertoe.

*Het zevende Chakra is onze Kruin Chakra, en wordt in het Sanskriet Sahasrara genoemd. Deze Chakra zit enkele centimeters boven onze kruin en is verbonden met onze universele identiteit. Wijsheid, kennis en spiritualiteit zijn de trefwoorden.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.