Edelstenen (deel 4): Opaliet

(Half)edelstenen hebben een bijzondere werking op ons systeem. In een aantal afleveringen bespreek ik de meest bijzondere, in dit derde deel is het Opaliet.

Herkomst
Hoewel Opaliet, dat ook wel zee-opaal wordt genoemd, erg geliefd is door zijn mooie glans en mysterieuze uitstraling, is het geen (halfedel)steen maar een door mensen gemaakt waterhoudend silicium oxide.

Toepassing
Op de huid gedragen: Opaliet helpt bij het verwerken van emoties, verlegenheid, ontstekingen bevordert innerlijke rust en helpt tegen spanningen. Het vermindert gezwollen lymfen en andere klachten aan de lymfeklieren. Het geeft ook extra energie en helpt bij verkoudheid en ontstekingen. Opaliet geeft innerlijke kracht en helpt om zelfvertrouwen op te bouwen. Het bevordert communicatie en helpt je om diepere emoties uit te drukken. Daarom is het een goede steen om te dragen als je voor allerlei veranderingen staat: andere baan, nieuwe relatie, het krijgen van een kind: Opaliet helpt om het allemaal gemakkelijk te laten verlopen. Daarbij helpt het om Yin en Yang (mannelijke en vrouwelijke) energieen in balans te brengen.

Als losse steen: In de slaapkamer is Opaliet handig omdat het ontspanning bevordert en stress vermindert waardoor slaapstoornissen worden voorkomen of verholpen. Het helpt agressiviteit en depressies te verzachten. Aan dit mineraal worden ook hogere energieen toegeschreven: contact met engelen verloopt moeiteloos en het helpt bij het openen van het derde oog, je intuitie, inzicht, visie en communicatie met het spirituele niveau. Het schenkt levensvreugde, geeft bescherming en helpt je veelzijdig te zijn.

Opaliet hoort bij het sterrenbeeld kreeft en bij de kruinchakra.

Tags: , , , , , , , , , , ,

12 Responses to “Edelstenen (deel 4): Opaliet”

 1. ballonvaart cadeaubon27 september 2013 at 16:51 #

  I for all time emailed this website post page to
  all my contacts, for the reason that if like to read it then my friends will too.

 2. Robine10 januari 2014 at 14:10 #

  Prachtige steen, heb er zelf ook een gekocht want de krachten spreken me erg aan. Bij het kijken naar de steen had ik al wel het vermoeden dat het glas is, en nu lees ik ineens dat het inderdaad een door mensen gemaakte steen is. Hoe kan het dan zogenaamde krachten hebben? Dat lijkt me eigenlijk een beetje vreemd.

  • Viola10 januari 2014 at 16:08 #

   Ja gek is dat he, ik begrijp ook niet hoe dat werkt. Heb zelfs overwogen om de steen dan maar niet te beschrijven hier. Maar ik vind ze zo mooi. En uiteindelijk is alles natuurlijk. Het is dan misschien door mensen gemaakt, maar wij zijn tenslotte ook sterrenstof. Dus wat is uiteindelijk echt echt? Of is alles gewoon echt? 😉

   • marja2 maart 2015 at 12:34 #

    ik begrijp uit wat ik er over lees dat ze poeder van opalen gebruiken bij het maken van opaliet, dat is denk ik de reden dat het wel enigzins wat voor je kan doen.

    • Dalwand7 juli 2016 at 11:53 #

     Het feit dat iets door mensenhanden is gemaakt hoeft niet te impliceren dat het weinig kracht of schoonheid heeft. Er wordt veel troep en ellende door mensenhanden gemaakt, dus die misvatting is goed te begrijpen.

     Wij maken ook baby’s.

 3. Robine10 januari 2014 at 21:40 #

  Bedankt voor de reactie! 🙂 Dat is inderdaad wel waar… Ook wij zijn sterrenstof. Ik ben soms nogal sceptisch hihi, en dat is op zich vaak handig in deze harde maatschappij, maar op ‘spiritueel’ vlak kan een beetje minder scepticisme en meer geloof geen kwaad natuurlijk. 🙂

 4. Viola11 januari 2014 at 06:45 #

  Blijf vooral kritisch Robine. Is niks mis mee. Question everything. 😉

 5. marja7 april 2015 at 06:04 #

  Ik denk dat het met stenen (ook met opaliet en goudsteen) zo is dat je vaak zelf door het bewust dragen en zien wat het met je doet, de verandering die je voelt, heel goed mogelijk is een steen te beschrijven.
  Vooral als je dat experiment samen met een groepje zou doen om tegelijkertijd meerdere reacties te zien, vaak is er dan vergelijkings materiaal genoeg.
  Wat ik wel belangrijk vind is dat mensen die zo,n “steen” gaan beoordelen met beide benen op de grond staan, geen zwevend gedoe ofzo.

 6. Angelique15 april 2015 at 08:07 #

  Leuk artikel. Edelstenen hebben een hoge trillingsfrequentie en dat werkt zeker door op je eigen frequentie. Kunnen een mooie ondersteuning zijn in je leven, vooral in het bewustwordingsproces.

 7. Merel17 januari 2016 at 19:24 #

  Ik heb van vandaag zo een steen om rond mijn nek te doen als ketting hij helpt echt en past heel erg goed bij mij alles klopt wat hier staat!

 8. Merel17 januari 2016 at 19:26 #

  Ik heb zo een steen als kettingkje ik ben er heel erg tevreden over en hij past heel goed bij mij, alles wat hier staat is echt waar!

 9. Bianca28 februari 2017 at 15:07 #

  Wat is jullie ervaring ermee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.