Edelstenen (deel 3): Rozenkwarts

Edelstenen (deel 3): Rozenkwarts

(Half)edelstenen hebben een bijzondere werking op ons systeem. In een aantal afleveringen bespreek ik de meest bijzondere, in dit derde deel is het de Rozenkwarts.

Herkomst
De naam zegt het al, Rozenkwarts is donkerroze tot heel licht, doorschijnend roze van kleur en vaak gebarsten en enigszins troebel. De beste Rozenkwarts worden gewonnen in Madagaskar, maar ook in Kenia, Mozambique, Namibië, Brazilië en de Verenigde Staten (Maine, Californië, South Dakota en Colorado.) Ook Rusland, Kazachstan, India en Japan leveren Rozenkwarts.

Toepassing
Op de huid gedragen:
De Rozenkwarts geldt al heel lang als de steen van de liefde. Het bevordert de fijngevoeligheid en vergroot het inlevingsvermogen. Het zorgt voor een aangename, lieflijke sfeer en maakt opmerkzaam voor de wensen en zorgen van andere mensen en houdt liefde en vriendschappen ‘warm’ en helpt bij liefdesverdriet. Hij ondersteunt je om van jezelf te houden, dicht bij jezelf te blijven en jezelf centraal te stellen. Rozenkwarts heeft een sterk ontgiftende werking op de lever en de nieren en ontlast op deze manier de stofwisseling. Het verzacht pijn, brandwonden en blaren en ook problemen met de doorstroming van het bloed en het hart worden erdoor verlicht. Het helpt bij seksuele problemen en krampen tijdens de menstruatie en hij werkt goed tegen slapeloosheid en nachtmerries. Lijders aan de ziekte van Alzheimer, Parkinson en dementie hebben er bovendien baat bij.

Als losse steen:
Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede en is daarom zeer geschikt om op meerdere plekken in je huis te leggen. Creativiteit gaat erdoor stromen en de steen is bijzonder geschikt om schadelijke straling (van computer of TV) op afstand van het lichaam te houden.

Rozenkwarts werkt in op de vierde chakra, de hartchakra.

Tags: , , , , , , , , ,

2 Responses to “Edelstenen (deel 3): Rozenkwarts”

  1. Lauren de Bruijn17 augustus 2017 at 11:34 #

    Kort geleden heb ik over geneeskracht van stenen gehoord en nu probeer ik zoveel mogelijk info erover te vinden! Persoonlijk ben ik nu op zoek naar “mijn” steen om die als een accessoire te dragen en zijn medische effect te voelen. De Rozenkwarts lijkt me een goede optie omdat die goed tegen slapeloosheid werkt en ik heb het heel druk nu in mijn leven daarom kan ik niet goed slapen. Misschien zal ik die kiezen.

  2. Jolanda6 april 2018 at 19:41 #

    Hallo Lauren.
    Ik heb zelf via http://www.aurana.nl de healing hands hanger met een rozenkwarts gekocht, zij hebben verschillende soorten edelstenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.