Edelstenen (deel 2): Bergkristal

(Half)edelstenen hebben een bijzondere werking op ons systeem. In een aantal afleveringen bespreek ik de meest bijzondere, in dit tweede deel is het Bergkristal.

Herkomst:
Bergkristal is wit tot kleurloos, doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie en de naam is afgeleid van het Griekse woord Krustallos = ijs. In de natuur is bergkristal wijd verbreid, maar niet altijd in edelsteenkwaliteit. Historisch bekende vindplaatsen zijn India en Sri Lanka en ze worden ook gevonden in Kenia en Madagaskar, Brazilië en de VS maar ook dichter bij ‘huis’ in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Polen en Frankrijk.

Toepassing:

Als losse steen: Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert, absorbeert, geeft en slaat energie op waar nodig. Omdat Bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen.

Als hanger gedragen: Bergkristal is het meest neutrale en daardoor veelzijdigste kristal dat we kennen en werkt op alle kwalen en aandoeningen. In het algemeen gezegd versterkt bergkristal het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. De steen bestaat uit zuivere siliciumdioxide – alle cellen in onze weefsels bevatten deze stof – en werkt hij met name op huid, haar, botten, nagels en tanden. Bergkristal heeft daarom vooral een helende werking op bijvoorbeeld botbreuken, huidkwalen, puistjes, acné, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, brokkelige nagels, bros en dof haar, haaruitval, overdadige transpiratie, lijflucht en zweetvoeten. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (bijvoorbeeld bij brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree. Het is ook de perfecte steen voor evenwichtsstoornissen, misselijkheid, reis-, en zeeziekte.

Chakra: Versterkt ze allemaal en zuivert het aura.

Corresponderende sterrenbeelden: Leeuw

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.