The desert

“Er zijn wel meer prachtige landschappen op de wereld, maar ik denk dat er geen landschap is dat op zo’n prachtige manier de menselijke geest kan uitdrukken… De woestijn is leeg en puur en kent geen compromis.

De woestijn veeg alle mooie fantasieen uit het hart van de mens die deze voor wensgedachten zou kunnen gebruiken en maakt hem op die manier vrij om zichzelf over te geven aan de Absolute, waarvan geen beeld bestaat: de verste van alles wat ver is en toch het dichst bij alles wat dichtbij is.”
(Mohammed Asad)

English version:
‘There are more beautiful landscapes in the world, but I think that there is no landscape that expresses the human mind in such a great way. The desert is empty and pure and knows no compromise.

The desert wipes all fantasies that the human could use for wishes right out of the heart and this way makes him free to give himself to the Absolute of which no image exists: the furthest of all that is far and yet the closest of all that is close.’
(Mohammed Asad)

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.