Edelstenen (deel 1): de Amethyst

(Half)edelstenen hebben een bijzondere werking op ons systeem. In een aantal afleveringen bespreek ik de meest bijzondere, te beginnen met de Amethyst.

Herkomst:

De mooiste exemplaren van dit soort edelstenen komen uit de provincie Bahia in Brazilië en uit Madagascar en het Baihalmeer in Siberië. De twee laatste onderscheiden zich van de Bahiastenen door een haast korenbloemblauwe reflectie in de geslepen exemplaren. Hoewel de steen het meest bekend is om z’n paarse kleur, zijn er ook roodviolette, licht lila en naar blauw neigende, blauwachtig violette exemplaren.

Toepassing:
Als losse steen geplaatst in ruimtes geeft de Amethyst rust, verdiept, zuivert een gespannen, overgevoelige atmosfeer. Hij werkt heel goed tegen slapeloosheid als hij onder het hoofdkussen wordt gelegd, mits je kussen tenminste niet gevuld is met synthetisch materiaal. Amethyst is ook een heel goede steen om een meditatieruimte met ontspannende trillingen te vullen; de meditatie zal hierdoor op een hoger niveau komen.
Als hanger gedragen kan de Amethyst pijn verzachten en verkrampingen oplossen. Hij helpt ook bij kneuzingen en verwondingen, zenuwziekten, aandoeningen aan de luchtwegen, darmklachten, en huidziekten. Bij verwondingen en huidziekten streel je de huid zachtjes met een getrommelde Amethyst. De steen werkt ook goed tegen hoofdpijn in het algemeen en stijve rugspieren. Zo kun je je bijvoorbeeld laten masseren met een getrommelde steen. Mentaal zorgt de steen voor innerlijke rust.

Chakra: de Amethyst is verbonden met de kruinchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden: Ram, Tweelingen, Leeuw en Boogschutter.

***

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.