Wonderkruid: kurkuma

Mensen vragen me regelmatig: waarom zie jij er nog zo jong uit? Ik zeg dan altijd ‘niet roken, niet drinken, op tijd naar bed, gezond eten en regelmatig sporten in combi met goede genen’. 😉 Voeding is zeker een belangrijke pijler, want het is echt waar: als je let op wat je letterlijk (en figuurlijk ook overigens) tot je neemt, kun je veel ziektes voorkomen. Een leuk voorbeeld vond ik in het boek ‘Pukka, een Ayurvedische lifestyle’ door Sebastian Pole. Deze natuurarts schrijft over het kruid Kurkuma – dat ik bijvoorbeeld vaak gebruik in sauzen en over gebakken zalm – het volgende:

“Het ‘superkruid’ voor iedereen die geconfronteerd wordt met gifstoffen en stress. Kurkuma voorkomt veroudering, verbetert de bloedsomloop, vermindert ontstekingen, heelt wonden en beschermt de lever en darmen. Het is een van de krachtigste middelen tegen leeftijdsgebonden degeneratieve ziekten zoals kanker, diabetes, alzheimer en arthritis. Gebruik het dagelijks bij het bereiden van eten of voeg het toe aan warme amandelmelk en je hebt een heerlijk drankje.”
Kurkuma kun je vinden in het kruiden en specerijenschap in de supermarkt.

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.