I AM – documentaire

Een inspirerende documentaire heet I AM en zal begin 2012 hopelijk te zien zijn in Nederland. Hij is gemaakt door de Amerikaanse regisseur Tom Shadyac die bekend werd door lichtvoetige films als Ace Ventura, Bruce Almighty en The Nutty Professor. Na een fietsongeluk dat hem een soort ‘ontwaak-moment’ opleverde, trok hij er met een kleine filmploeg op uit om allerlei wetenschappers, religieuze leiders, milieuactivisten en filosofen te interviewen over de vraag ‘Wat is er verkeerd met deze wereld en wat kunnen we eraan doen?”
Hier de trailer:

Aan het woord komen Desmond Tutu, Noam Chomsky, Lynne McTaggart, Elisabet Sahtouris, Howard Zinn, en Thom Hartmann en de hoofdthema’s zijn verbondenheid, gelukkig zijn en de werking van de menselijke geest. Animaties leggen de wetenschappelijke standpunten uit. Ook speelt hij in op de huidige moeilijke economische tijden door de boodschap te brengen dat geld niet gelukkig maakt.
Kortom: men begon met de vraag te stellen “Wat is er verkeerd met deze wereld?” en men eindigt met de ontdekking wat er zo juist aan is…
Hier nog een deel van het interview met Oprah Winfrey:

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.