Kleuren kleuren je leven – Feng Shui

Kijk eens kritisch naar de omgeving waarin je het meest vertoeft. Volgens de Feng Shui – de 5000 jaar oude Chinese wetenschap die natuurlijke en ‘gemaakte’ omgevingen en de invloed die ze op ons hebben bestudeert – kunnen kleuren veel bijdragen aan ons fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn.

Sommige kleuren trekken aan, of stoten juist af of betekenen gevaar. Natuurlijk zijn er kleuren die je persoonlijk meer of minder aanspreken. Maar de Feng Shui leert je om kleuren toe te passen op een manier dat de Chi (levensenergie) in aspecten van je leven zoals gezondheid, liefde, werk of materieel welzijn, gaat stromen.

Hier een paar kleuren en hun invloed:

Blauw geef rust en verkoeld. Het wordt ook geassocieerd met vrede en comfort.

Groen is de kleur van symbolische groei, vruchtbaarheid, een nieuw begin en harmonie.

Paars staat voor spiritualiteit en is een Koninklijke kleur. Het stimuleert de hersenen en het voorstellingsvermogen en werkt daarom inspirerend.

Geel is een kleur die staat voor tolerantie, maar ook voor autoriteit.

Wit is de kleur van zuiverheid en puurheid. Het kalmeert de emoties.

Grijs – staat voor onafhankelijkheid en vormt een schild voor invloeden van buitenaf. Net als metaalkleuren is het geschikt voor werkruimtes, voor helderheid en precisie.

Rood symboliseert energie en zonnigs en staat voor kracht, geluk, rijkdom en luxe. Pas op voor overdaad, want dan staat rood voor woede, overactiviteit en rusteloosheid. Pas rood (en oranje) daarom vooral toe in details en accessoires.

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.